Δευτέρα 15 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χωρίς rapid τεστ οι εργαζόμενοι που εμβολιάστηκαν-Ισχύει ότι για το Coronapass

  07/05/2021 15:45
Χωρίς rapid τεστ οι εργαζόμενοι που εμβολιάστηκαν-Ισχύει ότι για το Coronapass

Χωρίς rapid τεστ οι εργαζόμενοι που εμβολιάστηκαν-Ισχύει ότι για το Coronapass

  07/05/2021 15:45

Δεν θα χρειάζονται προσκόμιση rapid test μίας εβδομάδας στις εργασίας τους, όσοι εργαζόμενοι  εμβολιάστηκαν και έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από την χορήγηση της πρώτης δόσης. Θα ισχύει δηλαδή η ίδια πρόνοια με αυτή του Coronapass, που μετονομάστηκε σε safe pass.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν σε κάθε επαγγελματικό χώρο.

Η ρύθμιση γίνεται, όπως σημειώνεται, με στόχο να υπάρξει εναρμόνιση με την απόφαση για προσκόμιση αποδεικτικού στοιχείου σε συγκεκριμένους χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρελθόν το «coronapass», μετονομάζεται σε «safe pass»-«Στόχος η γρήγορη άρση του»

Οι χαλαρώσεις στους εμβολιασμένους

Το Υπουργείο Υγείας, βάσει και των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έχει ανακοινώσει μια σειρά από οφέλη/απαλλαγές για όσους έχουν εμβολιαστεί ακόμη και με την 1η δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα:

  • για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος.
  • Όσα άτομα έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με μια δόση και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από την χορήγησή της έχουν πρόσβαση σε χώρους συναθροίσεων και να λάβουν μέρος σε διάφορες κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, μπορούν να χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό στοιχείο την Κάρτα Εμβολιασμού τους.
  • Όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και νοουμένου ότι έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη χορήγησή της, εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας