Έτσι θα γίνει η τελική αξιολόγηση μαθητών στα Γυμνάσια-Τι γίνεται με τις απουσίες

Με 45λεπτα διαγωνίσματα, μόνο στα εξεταζόμενα μαθήματα, θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών στα Γυμνάσια, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα, οι καθηγητές καλούνται να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να βαθμολογήσουν την επίδοση των μαθητών, για το Β’ τετράμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλονται οι τελικές εξετάσεις στα Γυμνάσια-Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Παράλληλα, η οδηγία του Υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών, ξεκαθαρίζει ότι ισχύουν όλα όσα περιλαμβάνονται στους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, η οποία έχει σταλεί στα σχολεία, αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών των Γυμνασίων, ανεξαρτήτως των όσων περιλαμβάνονται στους περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμούς του 2017, τους Τροποποιητικούς Κανονισμούς του 2019, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους κανονισμούς και εγκυκλίους για τις εξετάσεις προαγωγής, απόλυσης και ανεξετάσεις μαθητών/μαθητριών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξέλιξη της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, για τη φετινή σχολική χρονιά 2020 – 2021 αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Θέματα Προαγωγής και Απόλυσης

1. Η λήξη των μαθημάτων:

Η λήξη των μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

2. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Γυμνασίων:

Οι μαθητές/μαθήτριες προάγονται στις επόμενες τάξεις χωρίς να παρακαθίσουν σε γραπτές προαγωγικές εξετάσεις ή ανεξετάσεις.

3. Για τη Γ΄ τάξη Γυμνασίου:

Οι μαθητές/μαθήτριες απολύονται χωρίς γραπτές απολυτήριες εξετάσεις ή ανεξετάσεις.

4. Απουσίες:

Σε σχέση με τις απουσίες των μαθητών/μαθητριών, ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς Λειτουργίας Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 18 (17) των Κανονισμών, στις περιπτώσεις μαθητών/μαθητριών με μη πλήρη φοίτηση, ο Καθηγητικός Σύλλογος έχει τη διακριτική εξουσία σε ειδικές, δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις μαθητών/μαθητριών, που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας, να αποφασίζει διαφορετικά.

Θέματα Αξιολόγησης

1. Η αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών για το Β΄ Τετράμηνο θα γίνει στη βάση της επίδοσής τους στο Τετράμηνο αυτό. Όσον αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα, μπορεί να γίνουν διαγωνίσματα 45 λεπτών για σκοπούς αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις οδηγίες της Αρμόδιας Αρχής, για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα, οι μαθητές/μαθήτριες θα αξιολογηθούν με εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης, όπως η συμμετοχή του μαθητή/τριας στις καθημερινές εργασίες του μαθήματος, η κατ’ οίκον εργασία, ατομική ή ομαδική δημιουργική εργασία μελέτης, δραστηριότητες διάκρισης εκτός αίθουσας διδασκαλίας.

2. Ο τελικός βαθμός έτους, ανά μάθημα (για όλα τα μαθήματα), υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των βαθμολογιών στα δύο Τετράμηνα.

3. Οι μαθητές/μαθήτριες δεν παραμένουν στάσιμοι/στάσιμες για λόγους επίδοσης και προάγονται στην επόμενη τάξη ή απολύονται, διατηρώντας τη σχετική βαθμολογία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»