Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος του Coronapass-Πρόστιμο σε όσους δεν το χρησιμοποιούν

  06/05/2021 07:36
Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος του Coronapass-Πρόστιμο σε όσους δεν το χρησιμοποιούν

Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος του Coronapass-Πρόστιμο σε όσους δεν το χρησιμοποιούν

  06/05/2021 07:36

Αφού αποχαιρετίσουμε τα sms στα 8998, στη ζωή μας μπαίνει το Coronapass, το οποίο πρέπει να επιδεικνύεται από τους πολίτες σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση. Αρχικά θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έντυπη μορφή και στη συνέχεια θα ψηφιοποιηθεί από το Υφυπουργείο Καινοτομίας. Ποιος όμως θα διενεργεί ελέγχους για την εφαρμογή του;

Το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως στην Αστυνομία αλλά και σε άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που θα εξουσιοδοτηθούν γι' αυτό το σκοπό, ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώντας.  

«Θα ελέγχεται από μέρους των αρμοδίων τμημάτων και υπηρεσιών και είναι μία ευθύνη που θα αναλάβει το κράτος, δεν θα μετακυλιστεί η ευθύνη του ελέγχου στους ιδιοκτήτες υποστατικών ή στους πολίτες» ανέφερε, σημειώνοντας πως το Coronapass είναι ένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω τη ευρείας επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Κληθείς να απαντήσει εάν ισχύει πως οι πολίτες θα κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο, ο κ. Σεντώνας ανέφερε πως θα υπάρχει πρόστιμο το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. «Ο λόγος που λήφθηκε χθες η απόφαση τελικά είναι για να μεσολαβήσουν κάποιες μέρες για να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση», σημείωσε.

Σε ποιους χώρους χρειάζεται η προσκόμιση Coronapass

To Coronapass θα πρέπει να προσκομίζεται σε χώρους εστίασης και μετά τις 17 Μαΐου σε ναούς. Επιπρόσθετα, γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες, θα γίνονται με την προσκόμιση του Coronapass όπως επίσης και η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων.

Παράλληλα το Υπ. Συμβούλιο αποφάσισε πως Coronapass θα χρειάζονται και όσοι εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα, καθώς και υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων του λιανικού εμπορίου, λόγω του μεγάλου αριθμού πελατών.

Με τα ίδια δεδομένα θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και άλλα αθλήματα, νοουμένου ότι οι δραστηριότητες γίνονται σε κλειστούς χώρους. 

Επίσης Coronapass θα χρειάζονται και όσοι επισκέπτονται οίκους ευγηρίας, και κέντρα φιλοξενίας καθώς και στα ξενοδοχεία. Σημειώνεται πως Coronapass δεν θα χρειάζονται όσοι θα επισκέπτονται μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, αισθητικούς κτλ. 

Οι προϋποθέσεις του Coronapass

- Αρνητικό test (pcr /rapid) με ισχύ εντός 72 ωρών

- Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Σε δύο φάσεις η εφαρμογή του 

Σε πρώτο στάδιο το Coronapass θα είναι σε έντυπη μορφή. Οι πολίτες θα μπορούν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, το οποίο θα είναι σε πρώτη φάση το Coronapass τους.

Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες με κορωνοϊό, μπορούν να παρουσιάσουν το μήνυμα το οποίο τους αποστάλθηκε για αποδέσμευσή τους από την καραντίνα.

Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο, έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, έτσι ώστε να δημιουργήσει το Coronapass σε ηλεκτρονική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας