Σε ποιους χώρους χρειάζεται η προσκόμιση Coronapass και τι προνοεί

Καταργούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, τα sms για διακίνηση, ωστόσο στην ζωή των πολιτών μπαίνει τα Coronapass, το οποίο οι πολίτες πρέπει να προσκομίζουν όπου υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε πως οι χώροι εστίασης θα επαναλειτουργήσουν με τους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο οι θαμώνες θα πρέπει να προσκομίζουν Coronapass. Επίσης Coronapass θα πρέπει να προσκομίζουν όσοι εισέρχονται σε χώρους λατρείας.

Επιπρόσθετα, γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες, θα γίνονται με την προσκόμιση του Coronapass όπως επίσης και η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων. Παράλληλα το Υπ. Συμβούλιο αποφάσισε πως Coronapass θα χρειάζονται και όσοι εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα, καθώς και υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων του λιανικού εμπορίου, λόγω του μεγάλου αριθμού πελατών.

Με τα ίδια δεδομένα θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και άλλα αθλήματα, νοουμένου ότι οι δραστηριότητες γίνονται σε κλειστούς χώρους. 

Επίσης  Coronapass θα χρειάζονται όσοι επισκέπτονται οίκους ευγηρίας, και κέντρα φιλοξενίας καθώς και στα ξενοδοχεία. Σημειώνεται πως Coronapass δεν θα χρειάζονται όσοι θα επισκέπτονται μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, αισθητικούς κτλ. 

Οι προϋποθέσεις του Coronapass

- Αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών

- Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Σε δύο φάσεις η εφαρμογή του Coronapass

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER αρχικά θα είναι σε έντυπη μορφή μέχρι τον σχεδιασμό και δημιουργία του σε ηλεκτρονική μορφή από το Υφυπουργείο Καινοτομίας.

Σε πρώτο στάδιο το Coronapass θα είναι σε έντυπη μορφή. Οι πολίτες θα μπορούν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, το οποίο θα είναι σε πρώτη φάση το Coronapass τους.

Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες με κορωνοϊό, μπορούν να παρουσιάσουν το μήνυμα το οποίο τους αποστάλθηκε για αποδέσμευσή τους από την καραντίνα.

Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο, έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, έτσι ώστε να δημιουργήσει το Coronapass σε ηλεκτρονική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα