Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε ποιους χώρους χρειάζεται η προσκόμιση Coronapass και τι προνοεί

  05/05/2021 21:51
Σε ποιους χώρους χρειάζεται η προσκόμιση Coronapass και τι προνοεί

Σε ποιους χώρους χρειάζεται η προσκόμιση Coronapass και τι προνοεί

  05/05/2021 21:51

Καταργούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, τα sms για διακίνηση, ωστόσο στην ζωή των πολιτών μπαίνει τα Coronapass, το οποίο οι πολίτες πρέπει να προσκομίζουν όπου υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε πως οι χώροι εστίασης θα επαναλειτουργήσουν με τους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο οι θαμώνες θα πρέπει να προσκομίζουν Coronapass. Επίσης Coronapass θα πρέπει να προσκομίζουν όσοι εισέρχονται σε χώρους λατρείας.

Επιπρόσθετα, γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες, θα γίνονται με την προσκόμιση του Coronapass όπως επίσης και η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων. Παράλληλα το Υπ. Συμβούλιο αποφάσισε πως Coronapass θα χρειάζονται και όσοι εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα, καθώς και υπερκαταστημάτων και πολυκαταστημάτων του λιανικού εμπορίου, λόγω του μεγάλου αριθμού πελατών.

Με τα ίδια δεδομένα θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και άλλα αθλήματα, νοουμένου ότι οι δραστηριότητες γίνονται σε κλειστούς χώρους. 

Επίσης  Coronapass θα χρειάζονται όσοι επισκέπτονται οίκους ευγηρίας, και κέντρα φιλοξενίας καθώς και στα ξενοδοχεία. Σημειώνεται πως Coronapass δεν θα χρειάζονται όσοι θα επισκέπτονται μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, αισθητικούς κτλ. 

Οι προϋποθέσεις του Coronapass

- Αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών

- Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό

- Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Σε δύο φάσεις η εφαρμογή του Coronapass

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER αρχικά θα είναι σε έντυπη μορφή μέχρι τον σχεδιασμό και δημιουργία του σε ηλεκτρονική μορφή από το Υφυπουργείο Καινοτομίας.

Σε πρώτο στάδιο το Coronapass θα είναι σε έντυπη μορφή. Οι πολίτες θα μπορούν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, το οποίο θα είναι σε πρώτη φάση το Coronapass τους.

Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες με κορωνοϊό, μπορούν να παρουσιάσουν το μήνυμα το οποίο τους αποστάλθηκε για αποδέσμευσή τους από την καραντίνα.

Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο, έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, έτσι ώστε να δημιουργήσει το Coronapass σε ηλεκτρονική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας