Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πάνω από 250 Προσωπικοί Ιατροί στη μάχη των εμβολιασμών-Παρήγγειλαν χιλιάδες δόσεις

  05/05/2021 17:52
Πάνω από 250 Προσωπικοί Ιατροί στη μάχη των εμβολιασμών-Παρήγγειλαν χιλιάδες δόσεις

Πάνω από 250 Προσωπικοί Ιατροί στη μάχη των εμβολιασμών-Παρήγγειλαν χιλιάδες δόσεις

  05/05/2021 17:52

Αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των Προσωπικών Ιατρών που θα εμβολιάζουν με AstraZeneca, δικαιούχους άνω των 30 ετών.  Ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει από χθες τους εμβολιασμούς, ενώ αρκετοί άλλοι αναμένουν να παραλάβουν τις πρώτες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από τον ΟΑΥ, μέσω του οποίου εκδηλώνεται ενδιαφέρον για χορήγηση εμβολίων, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 250 ΠΙ οι οποίοι παρήγγειλαν συνολικά σχεδόν 14 χιλιάδες εμβόλια.

Ήδη όπως πληροφορείται ο REPORTER, κάποιοι ενδιαφέρθηκαν ήδη για δεύτερη παραγγελία αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους δικαιούχους ασθενείς τους. Μόνο σήμερα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για παραγγελία 66 Προσωπικοί Ιατροί.

Έσπασε το φράγμα των 300 χιλιάδων εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στα ειδικά Κέντρα Παγκύπρια. Μέχρι χθες την πρώτη δόση έλαβαν 307,698 άτομα με περίπου 71,000 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αύριο στις 7:30 εν τω μεταξύ, ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για άτομα ηλικίας 35 και 36 χρόνων. Την Παρασκευή πρόσβαση στην Πύλη, θα έχουν άτομα ηλικίας 33 και 34 χρόνων.

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Ο προγραμματισμός για την περίοδο μετά τις 8 Μαΐου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς διαμορφώνεται ο τρόπος διευθέτησης ραντεβού στην Πύλη Εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού, δεν άνοιξε σήμερα λόγω αναβάθμισης αφού από αύριο θα επιτρέπεται μόνο σε ένα χρήστη να έχει πρόσβαση για ένα ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας