Συνεχίζονται χωρίς καθυστερήσεις οι εμβολιασμοί-«Μεμονωμένο το συμβάν χθες»

Η διαδικασία σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς χωρίς καθυστερήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Τουμπούρης, προσθέτοντας ότι τα όσα συνέβησαν χθες στο Σπύρος Κυπριανού στην Λεμεσό, είναι μια μεμονωμένη περίπτωση.

Ο κ. Τουμπούρης ανέφερε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν χθες στο Σπύρος Κυπριανού, επιλύθηκαν και σήμερα υπάρχει κλιματισμός, παροχή νερού και χώρων σκίασης.

«Χθες παρατηρήθηκε ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που μαζεύτηκε στο Σπύρος Κυπριανού πριν την καθορισμένη ώρα του ραντεβού τους. Το πρόβλημα οφείλεται επίσης και στον μεγάλο αριθμό εμβολίων που είχαν κάνει κράτηση. Έγιναν τεράστιες προσπάθειες από τους νοσηλευτές που κατάφεραν να τους εξυπηρετήσουν όλους μέχρι τις 6 το απόγευμα», σημείωσε.

Ανέφερε ότι η χθεσινή ημέρα ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και διαβεβαίωσε πως όλα κυλούν ομαλά σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερα τον προγραμματισμό μας αλλά κάποιες φορές συμβαίνουν και απρόοπτα που δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει παράπονα νοσηλευτών ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα, επισήμανε ότι τα κενά που προκύπτουν στη στελέχωση συμπληρώνονται με νοσηλευτές που έρχονται να δουλέψουν σε υπερωριακή βάση από τα νοσοκομεία ανάλογα με την επαρχία που εργοδοτούνται.

«Δεν έχουμε τόσο πολύ κόσμο που να καλύψει τα κέντρα εμβολιασμού, άρα τα κενά καλύπτονται από άτομα που δουλεύουν υπερωριακά», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος επίσης, σε παράπονα νοσηλευτών ότι κλείνονται περισσότερα ραντεβού από όσα μπορούν να εξυπηρετηθούν, ο κ. Τουμπούρης εξήγησε ότι «οι αριθμοί των ραντεβού είναι στη βάση των δυνατοτήτων του κάθε κέντρου και ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρξει σύγχυση από πλευράς λογισμικού και να βάλουν περισσότερα ραντεβού».

Όσον αφορά το θέμα λειτουργίας κλιματιστικών στα εμβολιαστικά κέντρα, ανέφερε ότι υπάρχει μόνο μια εκκρεμότητα στο εμβολιαστικό κέντρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία για το οποίο υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθεί περί το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία