«Προς εξάλειψη το ενδεχόμενο ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί να χρειαστούν νοσηλεία»

Το ενδεχόμενο ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί να χρειάζεται να νοσηλευτούν τείνει να εξαλειφθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι «αυτό πλέον γίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις» και ότι οι ασθενείς που ενδεχομένως να χρειάζονται νοσηλεία μπορεί να εμβολιάστηκαν σε περίοδο που ήταν θετικοί στον ιό, ή που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν την απαραίτητη ανοσία από το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ίδια «σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται συνολικά 62 ασθενείς, με τον μικρότερο σε ηλικία να είναι 32 ετών και ο μεγαλύτερος 91 χρόνων. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων είναι σταθερή, με ορισμένους από αυτούς να παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι πλείστοι εξ αυτών χρειάζονται οξυγονοθεραπεία».

Την ίδια ώρα συνέχισε «δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία το γεγονός πως παρά το ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα δημόσια νοσηλευτήρια παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, εντούτοις παρουσιάζει κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες δύο μέρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «αυτή τη περίοδο  δεν υπάρχουν ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς που να έχουν λάβει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ωστόσο αυτό παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες».

«Ουσιαστικά τείνει να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί να χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Νοσοκομείο» είπε και σημείωσε πως «αυτό πλέον γίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Οι ασθενείς που ενδεχομένως να χρειάζονται νοσηλεία μπορεί να εμβολιάστηκαν σε περίοδο που ήταν θετικοί στον ιό, ή που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν την απαραίτητη ανοσία από το εμβόλιο».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ο κόσμος άρχισε πλέον να ευαισθητοποιείται και όταν παρουσιάζει συμπτώματα αποτείνεται στον προσωπικό του γιατρό για συμβουλές, ο οποίος τελικά θα αποφασίσει για αποστολή του ασθενούς στο Νοσοκομείο για θεραπεία. Παρατηρείται πλέον πως η πιο έγκαιρη μεταφορά του ασθενούς σε δημόσιο νοσηλευτήριο, οδηγεί σε πιο ήπια εξέλιξη της νόσου και καθιστά πιο εύκολο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δώσουν την απαραίτητη θεραπεία».   

Σε ερώτηση πως πέρασαν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς το Πάσχα, η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «οι επαγγελματίες υγείας κλήθηκαν για ακόμα μια φορά να υπηρετήσουν από το πόστο στο οποίο τάχθηκαν να προσφέρουν και καταβλήθηκαν προσπάθειες να δημιουργηθεί μια θρησκευτική κατανυκτική ατμόσφαιρα, που να συνάδει με τις συγκεκριμένες μέρες».

Ακόμα, είπε, προσπαθήσαμε να δώσουμε στους ασθενείς να αισθανθούν, στο μέτρο του δυνατού, το Πάσχα και την Ανάσταση, «ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα ότι αυτοί οι άνθρωποι παρέμειναν μόνοι στα δωμάτια τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το ιατρικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου διαδραμάτισε ουσιαστικά το υποκατάστατο της οικογένειας των ασθενών ούτως ώστε να νοιώσουν ότι έχουν δίπλα τους κάποιο δικό τους αγαπημένο πρόσωπο. Επίσης από τα μεγάφωνα του Νοσοκομείου ακούγονταν σε χαμηλή ένταση διάφοροι εκκλησιαστικοί ύμνοι, ενώ στους ασθενείς δόθηκαν γεύματα τα οποία προσφέρθηκαν δωρεά από διάφορες εταιρείες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων