Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα Μεταποίησης

Επιβραβεύονται για 15η χρονιά οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και ξεχωριστές ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται μέσα από τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Η διοργάνωση των Βραβείων έχει καταστεί πλέον θεσμός και αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πλέον επιτυχώς εφαρμοσμένες πρακτικές σε κυπριακές επιχειρήσεις κι οργανισμούς που αποδεικνύουν συνάμα πρωτοπορία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας 2021 έρχονται για να τιμήσουν τις Κυπριακές Επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και πρωτοπορούν σε διαφορετικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού. Ένας από τους πέντε τομείς, τους οποίους επιβραβεύει ο Διαγωνισμός, είναι ο Τομέας Μεταποίησης. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους: Ένδυση, Υπόδηση, Ξυλουργικά και Μεταλλικά είδη, Ποτοποιία, Χαρτοποιία, Κατασκευή Εξοπλισμού, κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μεταποιητικός Τομέας ή ο Δευτερογενής Τομέας αποτελεί σημαντικό τμήμα του βιομηχανικού τομέα στις ανεπτυγμένες χώρες. Τα τελικά προϊόντα μπορούν να χρησιμεύσουν ως τελικό προϊόν προς πώληση στους πελάτες ή ως ενδιάμεσα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής.

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2020 στον Τομέα Μεταποίηση, απονεμήθηκε στην εταιρεία Handy Spa για την πρωτοποριακή μεθοδολογία παραγωγής χειροποίητων βιολογικών σαπουνιών.

Υπενθυμίζεται πως μέσα από την διοργάνωση επιβραβεύονται συνολικά πέντε επιχειρήσεις και οργανισμοί. Οι βραβεύσεις αφορούν στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα, στον τομέα παροχής υπηρεσιών και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ ο θεσμός από το 2020 έχει εμπλουτιστεί με το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Όσες επιχειρήσεις ή οργανισμοί υλοποίησαν κάποια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιδέα, μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τον φετινό διαγωνισμό των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της ΟΕΒ. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 11η Ιουνίου 2021. Οι αιτήσεις  πρέπει να είναι δεόντως συμπληρωμένες και να παραδοθούν στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΒ: Οδός Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων 4, 2000, Στρόβολος, Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.innovationaward.oeb.org ή να επικοινωνήσετε με την ΟΕΒ, στο τηλέφωνο 22 643 000.

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Δειτε Επισης

Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο