Παρασκευή 9 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Κύπριο ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή-Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

  03/05/2021 12:54
Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Κύπριο ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή-Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Κύπριο ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή-Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

  03/05/2021 12:54

Τελείται αύριο, Τρίτη, στις 11.00πμ η κηδεία του Κύπριου ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή, στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, στο Τσέρι.

Ο Μιχάλης Πασιαρδής απεβίωσε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, σε ηλικία 80 ετών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο γιος του, Κωνσταντίνος Πασιαρδής, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του ΡΙΚ, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα για περιορισμό της πανδημίας του COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής

Η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή θα τελεστεί δημόσια δαπάνη από την Πολιτεία ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας εκφράζουν βαθιά θλίψη για το θάνατο του μεγάλου ποιητή και λογοτέχνη, διαβιβάζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και υπογραμμίζουν τη μεγάλη προσφορά του στα γράμματα, την τέχνη και την αυτοσυνειδησία του κυπριακού λαού.

Στο χώρο της ποίησης, σημειώνεται, καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της Κύπρου, με τη γραφή και τον ποιητικό λόγο του να έχουν ξεπεράσει και τα όρια της χώρας μας. Ενώ στο χώρο της θεατρικής δημιουργίας τα έργα του συγκίνησαν και άγγιξαν και το ευρύτερο κοινό. 

"Ο Μιχάλης Πασιαρδής με το ήθος, τη σεμνότητα και τη σοφία του σφράγισε όχι μόνο τα λογοτεχνικά πράγματα, αλλά γενικότερα το δημόσιο βίο και μας αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Ειδικότερα η πολύχρονη παρουσία και συγκινητική προσφορά του στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τον καθιστά μια από τις σημαντικότερες φωνές στα ραδιοφωνικά χρονικά, έχοντας διαπαιδαγωγήσει και καλλιεργήσει αρκετές γενιές ακροατών και φίλων του λόγου", αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο ποιητής έφυγε πλήρης ημερών, αλλά το έργο και οι παρακαταθήκες του θα μείνουν για πάντα ως ένα πολύτιμο απόθεμα της πνευματικής κληρονομιάς μας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας