Η ΣΕΚ διαβεβαιώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης

Τη διαβεβαίωση ότι παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, εκφράζει η ΣΕΚ, αναφέροντας πως, κάθε Πρωτομαγιά ανανεώνει το στόχο και τις προσπάθειες της έτσι όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς όρους εργασίας και να απασχολούνται σε ποιοτικές θέσεις.

Σε ανακοίνωση, η ΣΕΚ αναφέρει ότι με λιτή εκδήλωση, τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποτίοντας φόρο τιμής στους πρωτεργάτες του Σικάγο, μπροστά στο μνημείο Εργατικών, Κοινωνικών και Εθνικών Αγώνων που βρίσκεται στο προαύλιο των γραφείων της Συνομοσπονδίας, σεβόμενη παράλληλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Στεφάνια κατέθεσαν η Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Μιχάλης Μιχαήλ. Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ήρωα Μάρκου Δράκου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΣΕΚ Μιχάλης Μιχαήλ ανέφερε ότι «στην Κύπρο βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο τις συνέπειες των χαμηλών μισθών και της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, που είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μην μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές ή να παίρνουν πολύ χαμηλά επιδόματα λόγω χαμηλών και υποδηλωμένων μισθών».

«Το κράτος οφείλει να ενισχύσει τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά εργασίας και να ενδυναμώσει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και τον κοινωνικό διάλογο για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις  για την ευημερία των εργαζομένων, γιατί καμιά κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει όταν οι εργαζόμενοι της δεν έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωφελήματα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι η ΣΕΚ παραμένει ανοικτή για όλους τους εργαζομένους και τους καλεί «να ενταχθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα για να απολαμβάνουν τα οφέλη της συλλογικής σύμβασης που είναι συνυφασμένη με την αξιοπρεπή απασχόληση, για  να γίνεται έτσι δικαιότερη η κατανομή του πλούτου σε όλους τους συντελεστές του».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα