Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Μακάρι να μπορούσατε να περάσετε από τις ΜΕΘ και να δείτε τη μάχη ζωής-θανάτου»

  29/04/2021 11:29
«Μακάρι να μπορούσατε να περάσετε από τις ΜΕΘ και να δείτε τη μάχη ζωής-θανάτου»

«Μακάρι να μπορούσατε να περάσετε από τις ΜΕΘ και να δείτε τη μάχη ζωής-θανάτου»

  29/04/2021 11:29

Μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας προς τους επαγγελματίες υγείας, απευθύνει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία του Πάσχα, και απευθύνει παράλληλα έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να επιστρέψει στην «κανονικότητα».

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΝΟ εκφράζει «και δημόσια τη μεγάλη ευγνωμοσύνη μας στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες υγείας και τις μαίες/μαιευτές, που δίνουν τις μεγάλες μάχες σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σημειώνει, οι νοσηλευτές «δίνετε μάχες, συλλογικά και προσωπικά, για να κρατήσετε χαμηλά τα κρούσματα της πανδημίας του COVID - 19 παρά τις αντίξοες και πιεστικές συνθήκες εργασίας σας. Είμαστε περήφανοι για σας, για τη γενναιότητά σας, την υπομονή και το κουράγιο σας και προσευχόμαστε για καλύτερες μέρες».

Η ΠΑΣΥΝΟ απευθύνει προς όλους έκκληση να είναι συνεπείς στην τήρηση των οδηγιών και στη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης αν και «αντιλαμβανόμαστε πως κουραστήκατε, σωματικά και ψυχολογικά».

Όμως, συνεχίζει, «σκεφτείτε τους λειτουργούς υγείας, τους νοσηλευτές των ΜΕΘ που δίνουν κάθε μέρα τις μάχες τους, με νύχια και με δόντια. Μήπως αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Αυτοί δεν έχουν οικογένειες και παιδιά; Μακάρι να μπορούσατε να περάσετε από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να δείτε τη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου που δίνουν οι ασθενείς και την παράλληλη τη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας».

Το φετινό Πάσχα είναι για άλλη μια χρονιά διαφορετικό, προσθέτει, σημειώνοντας ότι η φετινή Ανάσταση μάς βρίσκει σε νέο lockdown για διαχείριση μιας παρατεταμένης πρωτοφανούς πανδημίας. «Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους λειτουργούς υγείας. Όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί πως αυτός ο αόρατος εχθρός δεν είναι λόγια αλλά η στυγνή και κρίσιμη πραγματικότητα. Σας καλούμε για άλλη μια χρονιά να μας βοηθήσετε. Χωρίς τη δική σας υπεύθυνη στάση, οι μάχες θα χαθούν», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας