Φουλάρουν ρυθμούς οι εμβολιασμοί-Επεκτείνουν ωράρια, 14 χιλιάδες ημερησίως

Ανεβάζει αισθητά ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας, με το Υπουργείο Υγείας να προβαίνει ταυτόχρονα σε διάφορες ενέργειες, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της δυνατότητας των εμβολιασμών σε 14 χιλιάδες ημερησίως, με την αρχή να γίνεται από αύριο 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας στα Κέντρα Εμβολιασμού τις καθημερινές, κάτι που γίνεται σε μία περίοδο όπου αυξάνονται σημαντικά οι δόσεις εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας από όλες τις εταιρείες.  Ο στόχος είναι να γίνονται εβδομαδιαία 75-85,000 εμβολιασμοί και να επιτευχθεί το συντομότερο η πολυπόθητη ανοσία, όπως έγινε σε Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο και να γίνει με ασφάλεια για τους πολίτες, η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα παραλήφθηκαν 51 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ποσότητα αυξημένη λόγω της απόφασης της εταιρείας να επισπεύσει τις παραδόσεις στην ΕΕ, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα παραληφθούν 3,500 εμβόλια της Johnson&Johnson, χίλια περίπου περισσότερα από όσο είχε προγραμματιστεί. Δεκάδες χιλιάδες δόσεις θα φτάσουν και την εβδομάδα μετά το Πάσχα, με πάνω από 57,000 να αφορούν σε εμβόλια της AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ποσοστό προστασίας για κάθε εμβόλιο-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Εν τω μεταξύ ήδη 41 Προσωπικοί Ιατροί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να χορηγούν σε δικαιούχους άνω των 30 ετών εμβόλια της AstraZeneca. Μέχρι στιγμής έχουν παραγγελθεί 4 χιλιάδες δόσεις εμβολίων, με την προθεσμία υποβολή ενδιαφέροντος να λήγει αύριο.

Επιπλέον, έθεσαν στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας τις υποδομές και το προσωπικό τους το Mediterranean, η Πολυκλινική Λευκωσίας και το Ιατρικό Κέντρο Απόστολος Λουκάς που θα συνδράμουν επίσης στους εμβολιασμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατρός υπόδειγμα στη Λευκωσία-Θα εμβολιάζει και θα δώσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες

Μειώνεται ο χρόνος της δεύτερης δόσης του AstraZeneca

Στη θωράκιση του πληθυσμού, θα συμβάλει και η απόφαση, στη βαση της διεθνούς βιβλιογραφίας, για μείωση της περιόδου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του του εμβολίου της AstraZeneca από 12 σε 8 εβδομάδες.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί ήδη με AstraZeneca πριν από τις 25 Απριλίου, εάν βρίσκονται από 0 μέχρι 9 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση, θα υπάρξει επικοινωνία από το Υπουργείο Υγείας για επαναπρογραμματισμό την 8η εβδομάδα. Όσοι βρίσκονται από 10 μέχρι 12 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση, η χορήγηση της δεύτερης δόσης θα διενεργηθεί κανονικά στις 12 εβδομάδες.

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρον το διάστημα όπου η χώρα θα βρίσκεται σε lockdown, ώστε να προχωρήσει σημαντικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να δημιουργηθεί τείχος προστασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας