«Δεν είναι παιδάκια να τα κάνω στρατά... Να με πάρουν Δικαστήριο»

Συνεχίζει το αντάρτικο για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πάει στο Δικαστήριο εάν καταγγελθεί για παραβίαση των μέτρων και να καλέσει ως μάρτυρες τους επιδημιολόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανταρσίες από Αρχιεπίσκοπο-«Θα έρχονται οι πάντες στις εκκλησίες»

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε αρχικά ότι, «εγώ από την πρώτη στιγμή, από πέρυσι, ήμουν πιο αυστηρός από την Κυβέρνηση και προσπαθώ να βοηθήσω την Κυβέρνηση, ειδικότερα τον Υπουργό Υγείας. Οι θέσεις μου δεν άλλαξαν καθόλου. Είπα δεν θα δεχόμαστε κανένα μέσα στην εκκλησία χωρίς τη μάσκα τους. Είπα θα τους τοποθετούμε αραιά κι ο καθένας θα έχει τρία με τέσσερα τετραγωνικά μέτρα».

Σημείωσε εξάλλου ότι, «κάλεσα τους ειδικούς και τους ρώτησα αν μπορεί να μεταδοθεί με αυτή την απόσταση που θα έχουν; Μου είπαν αποκλείεται. Και να έρθουν φορείς του ιού, δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Άρα είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από μέσα στην Εκκλησία. Σέβομαι και τον εαυτό μου, σέβομαι και τον άλλο».

Υπέδειξε εξάλλου ότι, «μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, κάποιοι αδελφοί που δεν πιστεύουν στην μάσκα, ούτε στον ιό, αντέδρασαν και θα καλούσαν συλλήβδην τον κόσμο να μπαίνει στην Εκκλησία και να κάθεται ο ένας δίπλα από τον άλλο. Ήρθα και διαφώνησα κάθετα με την Κυβέρνηση. Έμεινα αυστηρός και είπα ότι θα κάνουμε αυτά και αυτά τα μέτρα».

Επισήμανε ακόμα πως «στην αρχή αποφάσισαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε περισσότερα από δέκα άτομα στην εκκλησία. Ο κόσμος νήστεψε, τους είπα θα πηγαίνει ο κόσμος εκκλησία. Ακόμα και αυτό με τα 50 άτομα, δεν μου αρέσει εμένα. Αν ένας ναός έχει 400 μέτρα γιατί να να μην βάλω 100, ένα κάθε τέσσερα μέτρα; Αν ένας ναός έχει 600 μέτρα, μπορεί να βάλει 150. Αν ένας ναός έχει 1000 τετραγωνικά μέτρα γιατί να μην βάλω 250 άτομα; Δεν μπορώ να καταλάβω».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, που άλλαξε τα μέτρα μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, όπως υποστηρίζουν, ανέφερε πως, «πιένουν στα καφέ ο ένας πάνω στον άλλο, πιένουν στες υπεραγορές, ο ένας πάνω στον άλλο. Εγώ θέλω να βοηθήσω τον υπουργό, αλλά δεν είναι παιδάκια να τα κάνω στρατά και απορώ γιατί δεν καταλαβαίνω».

Αν θα συμμορφωθεί με το μέτρο για πενήντα άτομα ανά ναό, τόνισε σε υψηλούς τόνους, «να έρθει όλη η Αστυνομία, δεν με ενδιαφέρει. Όταν έχω ένα ναό 400 μέτρων και έχω 100 μέσα, δεν μπορεί η Αστυνομία να μου πει “μαύρα εν τα μάτια σου”. Θα τους στείλω στους επαϊοντες, στους γιατρούς και θα τους πω ότι με τέσσερα μέτρα απόσταση δεν μπορεί να μεταδοθεί ο ιός. Δεν μπορούν να με καταγγείλουν. Με τα μέτρα που παίρνουν αυτοί που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να μεταδοθεί ο ιός».

Σημείωσε ακόμα, «εγώ θα χαρώ στον Καθεδρικό Ναό που θα είμαι, να έρθει η Αστυνομία να μας καταγγείλει όλους. Θα καλέσω τους επαΐοντες ιατρούς ενώπιον Δικαστηρίου να απαντήσουν εκείνοι. Εγώ έμαθα να είμαι υπεύθυνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα