Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δυσμενή επίπτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα έχει το τρίτο lockdown εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

  25/04/2021 12:55
Δυσμενή επίπτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα έχει το τρίτο lockdown εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Δυσμενή επίπτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα έχει το τρίτο lockdown εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

  25/04/2021 12:55

Σε επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και στην άρση των περιοριστικών μέτρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, προκειμένου να επανεκκινήσει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, καλεί την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι καλή και είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχει να επιτελέσει η Κυβέρνηση για να μπορέσει να επαναφέρει κάποια ομαλότητα στην χώρα. Παρόλα αυτά εκτίμησε, οι τελευταίες ανακοινώσεις με το τρίτο καθολικό lockdown θα έχουν δυσμενή επίπτωση στον τουρισμό αφού ήδη, όπως είπε, οι ξενοδόχοι έχουν πάρει αρκετές ακυρώσεις ειδικά από την Ρωσία που ήταν η αγορά όπου παρατηρήθηκε κάποια κίνηση για τις αρχές του Μάη. 

Με την ανακοίνωση του καινούργιου lockdown, οι ξενοδόχοι της Πάφου πήραν αρκετές ακυρώσεις, συνέχισε, αναφέροντας πως από τώρα μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος, η ροή των κρατήσεων αναμένεται να μειωθεί. Όπως εξήγησε, ο κόσμος που ενδιαφέρεται να κλείσει διακοπές για τέλη Μαίου με Ιούνιο, δεν θα κάνει κράτηση «σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε lockdown αλλά θα αναμένει να δει τις εξελίξεις». Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως από τώρα μέχρι και αρχές Μαΐου η κατάσταση στον τουρισμό «θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως με την αγορά του Ισραήλ παρατηρήθηκε μικρή κίνηση αλλά και αυτή θα σταματήσει. Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης όσες υπηρεσίες και αν προσφέρουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα είναι δύσκολο να επισκεφτεί κάποιος μια χώρα που βρίσκεται σε καθολικό lockdown. Επεσήμανε δε, πως έχει δυσμενή επίπτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το τρίτο ολικό lockdown.

Όσον αφορά την αγγλική αγορά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως ούτε οι Βρετανοί τουρίστες που αναμένονταν να προχωρήσουν σε κρατήσεις για την Κύπρο δεν θα το πράξουν εφόσον βρισκόμαστε σε lockdown.

Ερωτηθείς για την Tui, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα της Γερμανίας και της Αγγλίας και που, όπως ανακοίνωσε, βρίσκεται σε συντονισμό με Ελλάδα και Κύπρο για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, πως το ερώτημα που τίθεται είναι από πότε θα ξεκινήσουν να κλείνουν οι Γερμανοί και Άγγλοι για τις καλοκαιρινές διακοπές. Είπε ακόμη πως για τους βορειοευρωπαίους καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι μόνο ο Αύγουστος μήνας, αλλά και ο Απρίλιος και ο Μάης. 

Ήδη, συνέχισε, οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες και ταξιδεύουν άνετα προς την Μαγιόρκα, προσθέτοντας πως εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, οι τουρίστες θα ταξιδέψουν προς κάπου αλλού. Ειδικά, συνέχισε, στην Γερμανία με τον τρόπο που είναι δομημένες οι διακοπές, που είναι συνεχόμενες και δεν είναι συγκεντρωμένες σε ένα μήνα, αν κάποιος πάει διακοπές τέλος του Μάη και η Κύπρος βρίσκεται σε lockdown, δεν θα κλείσει στην Κύπρο αλλά σε άλλο προορισμό.

Κάλεσε τέλος την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει σε πιο στοχευμένα μέτρα που να περιορίσουν την πανδημία, χωρίς, όπως είπε, να σταματήσει ο εμβολιασμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας