Δικαιοσύνη αλά κυπριακά... Αποκάλεσε στο facebook «άχρηστο» μουχτάρη και τη συνέλαβαν

Μία βρετανίδα μητέρα συνελήφθη στην Κύπρο και καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους €4000, αφού αποκάλεσε τον κοινοτάρχη του χωριού Μανδριών «άχρηστο» στο Facebook.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η Daily Mail, τρεις αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της Κάελα Χαραλάμπους, για να την οδηγήσουν στο τμήμα, με τις κατηγορίες για συκοφαντία και προσβολή. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από παράπονο που υπέβαλε ο κοινοτάρχης Μανδριών, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος είδε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλο που η 35χρονη Κάελα απολογήθηκε, οι κατηγορίες εναντίον της δεν έχουν αποσυρθεί. 

Η Κάελα είπε σε φιλικό της πρόσωπο «δεν μπορώ να το πιστέψω ότι με συνέλαβαν για κάτι τόσο ασήμαντο. Τι συνέβη στην ελευθερία της έκφρασης; Είναι γελοίο ότι έχει φτάσει το θέμα τόσο μακριά και ακόμη οι κατηγορίες δεν έχουν αποσυρθεί». 

Η Κάελα είναι από το Liverpool, αλλά ζει στην Κύπρο τα τελευταία 14 χρόνια μαζί με το σύζυγό της, Χρίστο. Συμμετείχε σε μία διαδικτυακή συζήτηση, μαζί με άλλους Βρετανούς ομογενείς που ζουν στο χωριό της Πάφου ή στα περίχωρα. Εξέφρασαν παράπονα για την απόφαση του κοινοτάρχη να ξεκινήσει εργασίες για ένα πολύ μεγάλο έργο, στο κέντρο του χωριού, λίγες μέρες μετά την ανάκληση του αυστηρού lockdown και προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στην τροχαία κίνηση. 

Οι ομογενείς ρωτούσαν γιατί οι εργασίες δεν ξεκίνησαν μήνες πριν, που ήταν κλειστά τα εστιατόρια και λίγοι δικαιούνταν να κυκλοφορούν. 

Η Κάελα συμμετείχε στην συζήτηση και έγραψε για τον κοινοτάρχη ότι «δεν θα επανεκλεγεί. Είμαι ευγνώμων που δεν είναι μόνο οι Κύπριοι που αναγνωρίζουν πόσο άχρηστος είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας