Καδής: Να καταρτιστούν σχέδια δράσης για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Την ανάγκη κατάρτισης σχεδίων δράσης για προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις της διαχείρισης του νερού, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής σε παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος που διοργάνωσε σήμερα η Πορτογαλική Προεδρία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος συζήτησαν τις προκλήσεις διαχείρισης των υδάτινων πόρων, στο πλαίσιο της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν για τις σημαντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη καθώς και για τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών αναφορικά με τους κινδύνους ξηρασίας και λειψυδρίας που προκύπτουν.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Καδής παρουσίασε στους ομολόγους του τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε σχέση με τη λειψυδρία και αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των υδάτινων πόρων που εφαρμόζει η χώρα μας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του ανακυκλωμένου νερού καθώς και στην αφαλάτωση με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα με τις τρίτες χώρες.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό, ο κ. Καδής, αναφέρθηκε στην περιφερειακή πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπριος Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Κύπρου να έχει ενεργό ρόλο στην προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις