«Ο κλοιός στενεύει, χρειαζόμαστε χέρια και κλίνες, ο ιός δεν αστειεύεται»

Ο κλοιός στενεύει πολύ και οι κλίνες είναι περιορισμένες, λέει η Μαρία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη βάρδιας στο θάλαμο Covid- 19  του ΓΝ Πάφου και βασικός εκπρόσωπος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΝΟ Πάφου, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να μην εφησυχάζει, να τηρεί τα πρωτόκολλα υγείας και να προχωρεί σε εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Τριανταφύλλου, που εργάζεται ως νοσηλεύτρια στην Κύπρο για 27 χρόνια, μεταξύ άλλων σε τμήματα της πρώτης γραμμής, ανέφερε πως έχουν διατεθεί 22 κλίνες στον πρώτο θάλαμο COVID- 19 και ακόμη οκτώ κλίνες στον δεύτερο θάλαμο,  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό. 

H κ. Τριανταφύλλου μέσα από την εμπειρία της ως νοσηλεύτρια στην πρώτη γραμμή εκτίμησε πως με το «φιλότιμο, τη θετικότητα και τη διάθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία», σημειώνοντας πως το προσωπικό «υπερβάλλει εαυτόν» από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Χρειαζόμαστε «χέρια και κλίνες» είπε, περιγράφοντας την κατάσταση, ανέφερε πως μένουν περισσότερη ώρα στα δωμάτια των ασθενών με covid- 19 από αυτή που καθορίζει το πρωτόκολλο καθώς «οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παραμένουν μόνοι τους, υποφέρουν πολύ από την νόσο και από την υποξυγοναιμία». «Δίνουμε τα πάντα με μεγάλη διάθεση και όρεξη παρά το ότι εκτιθέμεθα σε πολύ μεγάλο βαθμό , γιατί είμαστε άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε μέσα από την δική της εμπειρία για να τεθεί σε λειτουργία ένας θάλαμος COVID 19, κλείνει ήδη θάλαμος που ήταν σε λειτουργία για ασθενείς άλλων παθήσεων.

Όλο το βάρος το σηκώνει το Νοσοκομείο Πάφου και το προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είπε και εκτίμησε πως ίσως θα έπρεπε να αναλάβει και ο ιδιωτικός τομέας για αντιμετώπιση των περιστατικών COVID- 19 και για αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Συνέστησε τέλος στον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς η νόσος του COVID- 19 «δεν αστειεύεται», όπως ανέφερε.

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη