Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αλλιώτικο και το φετινό Πάσχα-Δυο εξαιρέσεις και εκκλησιασμός χωρίς πιστούς

  23/04/2021 16:18
Αλλιώτικο και το φετινό Πάσχα-Δυο εξαιρέσεις και εκκλησιασμός χωρίς πιστούς

Αλλιώτικο και το φετινό Πάσχα-Δυο εξαιρέσεις και εκκλησιασμός χωρίς πιστούς

  23/04/2021 16:18

Αλλιώτικο θα είναι και το φετινό Πάσχα, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή lockdown σε μια προσπάθεια να αποσυμπιεσθεί το σύστημα υγείας το οποίο βρίσκεται στα όρια του, δίνοντας ωστόσο μικρές χαλαρώσεις για την ημέρα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες, εξαιρέσεις μόνο για Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα-Αναλυτικά οι αποφάσεις

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών.

Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο για την Αναστάσιμη Ακολουθία το Μεγάλο Σάββατο (1 Μαΐου), η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί.

Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται μόνο για το Μεγάλο Σάββατο η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, στη βάση του πρωτοκόλλου.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, απαγορεύεται η παρουσία πιστών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

Το Μεγάλο Σάββατο, για διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στην Αναστάσιμη Ακολουθία, αντί στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα). Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η απαγόρευση μετακίνησης παραμένει ως έχει (9 το βράδυ).

Με το lockdown απαγορεύονται οι συναθροίσεις και σε οικίες, ωστόσο κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες και νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τεστ ή εμβόλιο σε χώρους εστίασης και οι συναθροίσεις μετά τις 10 Μαϊου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας