Άνοιξε το νέο Κέντρο Εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση

Άνοιξε το πρωί της Παρασκευής το νέο Κέντρο Εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση, με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρα Ταμπούρη να δηλώνει ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 229.471 εμβολιασμοί και ότι υπολογίζεται μετά το Πάσχα να καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας 35 χρονών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ταμπούρης είπε ότι το εμβολιαστικό πλάνο του Υπουργείου Υγείας προχωρά κανονικά, με στόχο να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

«Βάσει των τελευταίων ερευνών οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19, προφυλάσσουν τον πληθυσμό από το να νοσήσει, αλλά μειώνουν και σημαντικά τις πιθανότητες νοσηλείας. Το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στις εργασίες μας, στις εξόδους, στα ταξίδια, αλλά και στις ωραίες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις», πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Υγείας, συνέχισε ο κ. Ταμπούρης, έχει εντατικοποίηση τους εμβολιασμούς «και λίγο μετά το Πάσχα υπολογίζουμε ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα ηλικίας 35 χρονών».

«Στόχος του Υπουργείου είναι το πρώτο εξάμηνο να ξεπεράσουμε το 60% των εμβολιασμένων πολιτών. Με τη συναίσθηση της ευθύνης και αναγνωρίζοντας ότι ο καθένας πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα διατάγματα, θα πετύχουμε το σκοπό μας», σημείωσε.  

Σε ερώτηση από που προέκυψε η ανάγκη για νέο Κέντρο Εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση, ο κ. Ταμπούρης είπε ότι το νέο Κέντρο στην Κρατική Έκθεση «προέκυψε με τις αρκετές ποσότητες εμβολίων που έχουν εισαχθεί στην Κύπρο και μας βοηθά και εμάς επιπλέον για να πετύχουμε τον σκοπό μας, όσο πιο γρήγορα γίνεται να εμβολιαστεί ο πληθυσμός».

«Είναι για να προχωρούν οι ηλικίες αλλά και να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί για γρηγορότερο εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν στο νέο Κέντρο Εμβολιασμό αναμενόταν να προσέλθει σήμερα αριθμός ατόμων για εμβολιασμό, ο κ. Ταμπούρης είπε ότι στο νέο Κέντρο σήμερα ήταν η πρώτη μέρα και είχαν κρατήσει ραντεβού 936 άτομα.

«Η ροή ήταν κανονική. Ο κόσμος ακολούθησε τις οδηγίες και τις αποστάσεις. Λήφθηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει από πλευράς Υπουργείου. Όλα κύλησαν ομαλά μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι το σύνολο των εμβολιασμών που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι 229.471.

«Στόχος ο εμβολιασμός με την 1η δόση περίπου 60% των πολιτών εντός του 1ου εξαμήνου 2021»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, «στόχος του εμβολιασμού είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας πίσω».

«Έχει αποδειχθεί από τα στοιχεία που προκύπτουν από τους εμβολιασμούς στην πράξη, πως οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προφυλάσσουν τον πληθυσμό από το να νοσήσει με τον ιό, ενώ μειώνουν κατακόρυφα και τις πιθανότητες νοσηλείας και καταγραφής νέων θανάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα και τα οποία δεν εκδήλωσαν κανένα σύμπτωμα και δεν χρειάστηκαν ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες», πρστίθεται.

Το εμβόλιο, σημειώνεται, «είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας ξανά στα χέρια μας, για να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο, να προγραμματίσουμε ταξίδια, καθώς και γάμους, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις».

Όπως αναφέρεται, «οι συμπολίτες μας καταφθάνουν στα Κέντρα καθημερινά με καλή διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον και η μεγάλη προθυμία τους για να εμβολιαστούν δείχνει ότι κατανοούν πως μόνο μέσω του εμβολιασμού θα καταφέρουμε να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας πίσω».

«Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ούτως ώστε μέχρι τις αρχές Μαΐου να έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό τα άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω και εντός του 1ου εξαμήνου του έτους να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση περίπου το 60% των πολιτών», συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

«Η επιτυχής έξοδος από αυτή τη δοκιμασία ταυτίζεται με την ατομική και συλλογική συναίσθηση της ευθύνης και αναγνωρίζοντας ότι το ατομικό και το συλλογικό συμφέρον συμπίπτουν. Συνεπώς, απαιτείται η συμβολή όλων μας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο», σημειώνεται. 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας