Άρχισε η νοσηλεία στο δεύτερο θάλαμο COVID- 19 του ΓΝ Πάφου

Δεύτερος θάλαμος COVID- 19 έχει ανοίξει στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο οποίος διαθέτει στο παρόν στάδιο 8 κλίνες για νοσηλεία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου διευκρίνισε πως αναμένεται ο πλήρης έλεγχος κάποιων τεχνικών προβλημάτων, ούτως ώστε να μπορέσει τις επόμενες ημέρες να αναπτύξει και τις 24 κλίνες που προβλέπονται στον σχεδιασμό. Σημειώνεται ότι οι 22 κλίνες του πρώτου θαλάμου COVID- 19 στο ΓΝ Πάφου είναι πλήρεις.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ανταποκρίνεται με μεγάλη επάρκεια και παρόλο που είναι το τελευταίο Νοσοκομείο που έχει μπει στην μάχη για τον κορωνοϊό, έχει μια πολύ αξιόλογη ιατρική ομάδα και νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, είπε ο κ. Χαριλάου.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως όλα τα Νοσοκομεία λειτουργούν ως ένα Νοσοκομείο και λαμβάνεται υπόψιν ο συνολικός αριθμός των κλινών, και όχι αποσπασματικά σε κάθε Νοσοκομείο ξεχωριστά. Είπε ακόμη, πως υπάρχει ένας σχεδιασμός για το πως διακινούνται οι ασθενείς στα διάφορα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, αναφέροντας πως “ γεμίζει πρώτα η Αμμόχωστος, ακολουθεί η Λευκωσία, μετά  η Λεμεσός, μετά η Λάρνακα και τελευταία η Πάφος “. 

Ακολούθως, ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ έστειλε το μήνυμα ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι υπόθεση όλων μας,  σημειώνοντας πως είναι για αυτό τον λόγο που όλοι μας πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα στον εμβολιασμό που είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Επιπρόσθετα κάλεσε τους πολίτες να τηρούν όλα εκείνα τα πολύ απλά μέτρα που μας συστήνουν όπως να φέρουμε μάσκα, να κρατούμε αποστάσεις και να μειώσουμε τις επαφές μας.

Εκτίμησε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να μπούμε έστω και με κάποιους περιορισμούς στην κανονικότητα μας.

Επεσήμανε πως σήμερα νοσηλεύονται 296 ασθενείς στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, εκ των οποίων οι 38 είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι 36 σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας, προσθέτοντας πως αναμένεται να έχουμε αυξημένα περιστατικά. 

Εκτίμησε πως πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό βάση και του ποσοστού θετικότητας στην κοινότητα όπου παραμένει αρκετά υψηλό. Αναμένεται, είπε, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε περαιτέρω αύξηση. Σημείωσε πως είναι για αυτό το λόγο που ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχει αξιολογήσει το σχέδιο δράσης το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή και προέβηκε σε διάφορες αναπροσαρμογές, επεκτείνοντας τις κλίνες σε κοινούς θαλάμους για COVID- 19 από 300 σε 400 και σε 65 τις κλίνες στις  Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα