Ετήσια Ευρωπαϊκή Συνάντηση Συντονιστών Δικτύου Eurodesk υπό τη σκιά της Πανδημίας!

Προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση, το δίκτυο Eurodesk πραγματοποίησε την ετήσια συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εθνικών δικτύων Eurodesk στις 19-22 Απριλίου 2021 με την Πορτογαλία να αποτελεί την διοργανώτρια χώρα της ψηφιακής εκδήλωσης.

Με γνώμονα τις ιδιάζουσες συνθήκες οι συμμετέχοντες είχαν την ευχέρεια έστω και νοερά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να ταξιδέψουν και να πάρουν μια γεύση από τις φυσικές ομορφιές και την κουλτούρα της Πορτογαλίας μέσω της προβολής πεντάλεπτων βίντεο που ενσωματώθηκαν στις προγραμματισμένες εργασίες της συνάντησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν διάφορα εργαστήρια για την ενημέρωση των εθνικών δικτύων αναφορικά με τα νέα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του το Eurodesk, ενώ έγινε και η προεργασία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας και την εκστρατεία Time to Move που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβρη. 

Παράλληλα, τα εθνικά δίκτυα έλαβαν πληροφόρηση για τα νέα προγράμματα Erasmus+ που έχουν εξαγγελθεί, για το τοπίο αναφορικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει η Ευρώπη στους νέους προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, καθώς επίσης και για τους τρόπους με τους οποίους τα εθνικά δίκτυα θα πρέπει να προσεγγίζουν τους νέους σε ό,τι αφορά τα υπό αναφορά θέματα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικτυακή συνάντηση αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τη συνεύρεση, έστω και διαδικτυακά, ατόμων από όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με θέματα κινητικότητας και νεολαίας και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για την αντιμετώπιση της επικρατούσας κατάστασης.

Πληροφορίες

Μέσω του Eurodesk, οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν για νέες ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, να λάβουν στήριξη και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους μέσα από συγχρηματοδοτικά προγράμματα και άλλες ευκαιρίες που παρέχει η Ε.Ε. Το Δίκτυο Eurodesk δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη μέσα από προγράμματα ανταλλαγής νέων, να συμβάλουν στη βελτίωση της κοινωνίας μέσω της εθελοντικής εργασίας και να αποκτήσουν θέση, εμπλοκή και φωνή σε όλα όσα αφορούν τους ίδιους, αλλά και γενικότερα την κοινωνία, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.   

To Εθνικό Δίκτυο Eurodesk Cyprus χειρίζεται ο Οργανισμός Νεολαίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+: Νεολαία.

Η επικοινωνία με το Eurodesk Cyprus μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου στο 22402613 ή μέσω e-mail στο eurodeskcy@eurodesk.eu, καθώς και με επίσκεψη στην ιστοσελίδα  http://eurodesk.onek.org.cy και την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη Νεολαίας http://europa.eu/youth. Το Eurodesk διατηρεί επίσης σελίδες σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Facebook, Instagram, Twitter και LinkedIn, στον λογαριασμό Eurodesk Cyprus.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας