Επιστολή τριών Υπουργών σε ξένους εταίρους για εμβόλια και κρούσματα

Επιστολή σε ξένους εταίρους σε σχέση με τα κρούσματα και το εμβολιαστικό πλάνο στην Κύπρο έστειλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Τουρισμού, με την οποία τους καλούν να λαμβάνουν υπόψη την εικόνα για την χώρα μας σε σχέση με τα ταξίδια προς την Κύπρο. Την επιστολή, που έχει ημερομηνία 21 Απριλίου, δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ σε ανακοίνωση με την οποία συνοδεύει την επιστολή και βασιζόμενη σε στοιχεία στην επιστολή αυτή, αναφέρει ότι παρόλο που η Κύπρος σημειώνει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θετικότητας από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη (γύρω στο 1% σε σύγκριση με ποσοστά που κυμαίνονται από 3% μέχρι 15% στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη), ο αριθμός πολιτών που καταγράφονται ως θετικοί στον COVID-19 στο νησί μας είναι πολύ ψηλός σε αναλογία πληθυσμού.

"Ο αριθμός αυτός είναι παραπλανητικός σε όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα. Η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο στον αριθμό ελέγχων ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα (12/4 – 18/4) διενεργήθηκαν πέραν των 400.000 rapid test, αριθμός που αντιστοιχεί στο 46% του πληθυσμού του νησιού και ως φυσικό επακόλουθο ήταν ο αντίστοιχα μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σας ενημερώνει ότι τα πιο πάνω σημειώνονται σε διευκρινιστική επιστολή που συνυπογράφουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος", αναφέρει η ΟΕΒ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΟΕΒ, στην επιστολή τους τα τρία μέλη της κυβέρνησης τονίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου. Σημειώνουν επίσης ότι η Κύπρος έχει κάνει άλματα προόδου στο θέμα της διασφάλισης της υγείας όσων φθάνουν στο νησί μας.

"Η επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, αποστάληκε από τους τρεις Υπουργούς σε εταίρους στο εξωτερικό με την παράκληση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις πιο πάνω πληροφορίες προτού καθορίσουν τις πολιτικές τους σε ότι αφορά τα ταξίδια προς την Κύπρο",  καταλήγει η ΟΕΒ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
«Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων