Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επισπεύδονται οι εμβολιασμοί-Προμηθεύονται με AstraZeneca οι Προσωπικοί Ιατροί

  22/04/2021 16:35
Επισπεύδονται οι εμβολιασμοί-Προμηθεύονται με AstraZeneca οι Προσωπικοί Ιατροί

Επισπεύδονται οι εμβολιασμοί-Προμηθεύονται με AstraZeneca οι Προσωπικοί Ιατροί

  22/04/2021 16:35

Νέα ώθηση στο Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού δίνει το Υπουργείο Υγείας σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί το συντομότερο τείχος προστασίας στον πληθυσμό και να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή στην κανονικότητα. 

«Με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την επιτάχυνση της επίτευξης του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας έχει απευθυνθεί στις επιστημονικές εταιρείες των Προσωπικών Ιατρών, καλώντας τους να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άδειασε η κλεψύδρα... Η πρόταση Ιωάννου για καθολικό lockdown και το plan b

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους Προσωπικούς Ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Λόγω των συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς του AstraZeneca, στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, θα χορηγείται μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μέχρι και χθες, έγιναν στο σύνολο 224,352 εμβολιασμοί (25,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 165,558 (18,8%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 58,794 (6,7%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού μέσω της Πύλης

Εν τω μεταξύ είναι ανοικτή από τις 7:30 η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 47-48 ετών, τα οποία μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού με τα αδειοδοτημένα εμβόλια. 

O προγραμματισμός για τη διευθέτηση ραντεβού:

Ηλικία

Ημερομηνία προτεραιότητας στην Πύλη Εμβολιασμού

47-48

Πέμπτη, 22 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

45-46

Παρασκευή, 23 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

57-58

Σάββατο, 24 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

59-60

Κυριακή, 25 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

Οι εμβολιασμοί για τα ραντεβού που θα διευθετηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες θα γίνονται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια, με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια. Σημειώνεται επίσης ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα δοθεί ξανά η δυνατότητα σε ηλικιακές ομάδες που είχαν μόνο μια ευκαιρία για προγραμματισμό ραντεβού, να το πράξουν.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9 το πρωί διευθετήθηκαν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού συνολικά 9 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 47 και 48 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας