Τετάρτη 19 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Το σενάριο lockdown ενώπιον του Υπουργικού-Εν αναμονή αποφάσεων και ανακοινώσεων

  22/04/2021 12:20
Το σενάριο lockdown ενώπιον του Υπουργικού-Εν αναμονή αποφάσεων και ανακοινώσεων

Το σενάριο lockdown ενώπιον του Υπουργικού-Εν αναμονή αποφάσεων και ανακοινώσεων

  22/04/2021 12:20

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο υπό το βάρος της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίζει τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, που βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες αποφάσεις υπό το βάρος της επιδείνωσης-Όλα τα σενάρια στο τραπέζι

Πριν τη συνεδρία, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις για αναχαίτιση του τρίτου κύματος, ενώ τον ενημέρωσε και για την κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας έθεσε στο τραπέζι και το σενάριο του lockdown, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία. Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει αυστηροποίηση μέτρων, καθώς υπάρχει ακόμη περιθώριο στις διαθέσιμες κλίνες. Να μην επιβληθεί δηλαδή καθολικό απαγορευτικό. 

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι δεν θα αποφασιστεί νέο πλάνο αποκλιμάκωσης τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Μαΐου, κάτι που ήταν προγραμματισμένο πριν την επέλαση του τρίτου κύματος.

Η εισήγηση των επιστημόνων, προνοεί όπως παραμείνει ο αριθμός των παρευρισκόμενων στα σπίτια ως έχει (4 άτομα), να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για τον εκκλησιασμό και να επεκταθούν για άλλη μία εβδομάδα οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές, πλην αυτών της Γ΄ Λυκείου.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απευθύνει νέα έκκληση και ξεκαθαρίζει ο Ιωάννου-«Το lockdown παραμένει στο τραπέζι»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας