Συναντήσεις Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Φανερωμένης για το κλείσιμο των σχολείων

Οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Φανερωμένης των σχολείων Φανερωμένης συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και τον υπουργό Παιδείας κατά σειρά, αναφορικά με το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου σε άλλα διάφορα σχολεία της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε ένα «δημοκρατικό καθεστώς a la carte εδώ στο νησί, με τους κυβερνώντες να δηλώνουν ανίσχυροι στην ανάκληση της συναπόφασης των ανωτέρω ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο, κατώτερο των περιστάσεων, δήλωσε αδυναμία μπροστά τους».

Κανένας «δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση της Εκκλησίας, του Δημάρχου Λευκωσίας και του Πρύτανη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Κύπρου από το να κλείσουν τα σχολεία Φανερωμένης, επειδή η ιδιοκτησία του κτιρίου όπου στεγάζονται τα σχολεία ανήκει στην Εκκλησία», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων, βρισκόμενοι προ τετελεσμένων, απλά προσπάθησαν να ακούσουν και να καταγράψουν τις προσφορές των κυβερνητικών εκπροσώπων για να χρυσώσουν το χάπι».

Προσθέτουν ότι «από το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκαν σε πλήρη αποκατάσταση των παιδιών σε άλλα σχολεία, με έξτρα προγράμματα, ολοήμερα σχολεία, δωρεάν σίτιση, δωρεάν λεωφορεία κλπ ενώ από το Υπουργείο Παιδείας «δεσμεύτηκαν για επίσημη ενημέρωση απευθείας προς τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών μέσω συνάντησης στα σχολεία εν ευθέτω χρόνω».

Καταλήγοντας αναφέρονται «σε ακόμα μία μαύρη επέτειο της ελληνικής πρόσφατης ιστορίας, που επιβεβαιώθηκε» με το σχολικό συγκρότημα Φανερωμένης «να πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή