Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στα όρια τους τρια νοσοκομεία, δραματικές ώρες-26χρονη έγκυος με πνευμονία στη Λάρνακα

  20/04/2021 15:01
Στα όρια τους τρια νοσοκομεία, δραματικές ώρες-26χρονη έγκυος με πνευμονία στη Λάρνακα

Στα όρια τους τρια νοσοκομεία, δραματικές ώρες-26χρονη έγκυος με πνευμονία στη Λάρνακα

  20/04/2021 15:01

Κάθε μέρα που περνά, τόσο επιβαρύνεται το σύστημα υγείας της χώρας, που συνεχίζει να δέχεται τρομακτικές πιέσεις, λόγω της δραματικής αύξησης των ασθενών με covid που χρήζουν νοσηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είναι δύσκολα τα πράγματα, τώρα νοσηλεύουμε τρεις 30χρονους και μία 23χρονη»

Στο 100% πληρότητάς του έφτασε το Νοσοκομείο Αναφοράς, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης αφού καταλήφθηκαν από ασθενείς με κορωνοϊό και οι 75 κλίνες του. Στα όρια πληρότητας βρίσκονται οι θάλαμοι covid σε άλλα δύο νοσοκομεία, αυτό της Λεμεσού, όπου η κατάσταση κρέμεται από μία κλωστή, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που διαθέτει 48 κλίνες εκτός ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο 100% της πληρότητας το Νοσοκομείο Αναφοράς-Στους 75 οι ασθενείς

Λόγω της κατάστασης στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου φτάνουν συνεχώς ασθενοφόρα με άτομα που χρήζουν αξιολόγησης, δόθηκαν οδηγίες από χθες να εκκενωθεί ακόμα ένας παθολογικός θάλαμος, προκειμένου να ετοιμαστούν γύρω στις 30 κλίνες. Παράλληλα, αναμένεται να λειτουργήσει εντός της ημέρας και ο δεύτερος θάλαμος covid, στο Νοσοκομείο Πάφου.

Το πέμπτο νοσοκομείο που βρίσκεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αυτό της Λάρνακας που διαθέτει 58 κλίνες, έχει αυτή τη στιγμή 80% πληρότητα, όπως ανέφερε ο συντονιστής του θαλάμου covid, Χρίστος Κυπρή. «Η κατάσταση είναι πολύ οριακή αυτή τη στιγμή», ανέφερε σημειώνοντας πως από όλα τα νοσοκομεία προσπαθούν να μεταφερθούν όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αδειάσουν κλίνες. «Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από τον ΟΚΥπΥ, αλλά το σύστημα όπως αντιλαμβάνεστε έχει τα όριά του».

Πλέον, έχει πέσει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία. «Στη Λάρνακα νοσηλεύουμε μία έγκυο στον πέμπτο μήνα, 26 χρόνων με κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε σε μας και όχι στο Μακάρειο, επειδή έχει πνευμονία», ανέφερε ο κ. Κυπρή.

Κάλεσε ακόμη τους πολίτες, να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιάζονται χωρίς δισταγμό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας