«Με ρωτάς εμένα αν πιστεύω στον ιό; Είχα Covid, επέρασα που 40 κύματα, εγώ ξέρω τι»

Τι κι αν έχει περάσει ένας χρόνος, από τότε που η πανδημία χτύπησε το νησί μας και από τότε έχουμε μετρήσει πάνω από 250 νεκρούς και 50,000 κρούσματα, κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν ασθενήσει ή γνωρίζουν άτομα που έχουν ασθενήσει, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ προσπαθούν να τους περάσουν κάποια σημαντικά μηνύματα.

Ένα από αυτά τα άτομα, μία νεαρή κοπέλα, η οποία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να αφυπνίσει όλους αυτούς που ακόμη και τώρα, μετά την περιπέτεια με την υγεία της, την ρωτάνε αν πιστεύει στον ιό.

«Σήμερα πηγαίνοντας να πάρω το χαρτί ελευθερίας μου μετά από 2 εβδομάδες καραντίνα, με ρώτησε κάποια αν πιστεύω στον ιό; Θεέ μου υπάρχουν πλάσματα που ακόμα εν πιστεύκουν; Εμένα ρωτάς; Εμένα που μου κτύπησε στους πνεύμονες και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Εμένα που έπεσαν τα επίπεδα οξυγόνου μου και ένα βράδυ ο γιατρός μου είπε ακόμα μια μονάδα να πέσει και θα ειδοποιήσω ασθενοφόρο να σε πάρει για να πάρεις βοήθεια με οξυγόνο! Εμένα που είχα ένα μωρό 5 μηνών και έλεγα Θεέ μου να καταφέρω να μείνω σπίτι μου, για να το θηλάζω! Εμένα που για το γαμπρό μου (28 χρονών) ήδη έχει έρθει  το ασθενοφόρο να τον πάρει 2 Φορές!! Τζαι μεν μου αρκέψεις αν έχει υποκείμενα νοσήματα, ΟΧΙ ΕΝ ΕΧΕΙ...Ξέρεις τι έχει όμως; Περιμένει το πρώτο του μωρό σε ένα μήνα! Την άλλη φορά που θα με δεις στον δρόμο, εμένα, μεν έρτεις να με ρωτήσεις αν υπάρχει ιος,ή να μου πεις ΕΝ ΜΙΑ ΓΡΙΠΟΥΑ!!!! Τζίνα που σκέφτεσαι, κατάπιε τα και κλώσε που την άλλη και ΦΥΕ, πήαινε πε τα όπου θέλεις! Αλλά μεν τα πεις μπροστά μου, γιατί τώρα μπορεί να ξεπέρασα το COVID αλλά έχασα!».

Συνεχίζοντας την ανάρτησή της, θέλησε να αναφερθεί στους αρνητές «που θα πουν ότι εν η κυβέρνηση που με έβαλε να πω τα πιο πάνω. Ναι, τωρά που έγιναν εκατομμυριούχα, εν θα πηέννω ούτε δουλειά! Να θυμάσαι… Είδες με… Εσκέφτηκες τα… Στροφή και φεύγεις».

Η νεαρή έστειλε μήνυμα και σε όσους έχουν ασθενήσει από τον ιό, όμως νιώθουν ενδοιασμούς να το μαρτυρήσουν. «Και για εκείνους που φοούνται να πουν ότι περάσαν covid, γιατί έχει που μας θωρούν ως λεπρούς... εγώ εν φοούμαι, είχα Covid, επέρασα που 40 κύματα, εγώ ξέρω τι και ευχαριστώ τον Θεό που το ξεπέρασα, σε αντίθεση με άλλους που εν στον αναπνευστήρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προσωπικό μου γιατρό, Οδυσσέα Ποσκοτή, που όποτε του τηλεφωνούσα για ό,τι χρειαζόμουν, ήταν εκεί! Όπως ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και βοηθούν τόσο κόσμο».

Δειτε Επισης

Τέσσερις αποφάσεις Υπουργικού για τον Ακάμα-Ξεκινούν έργα για ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
Καταδικάζει την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο ο Δήμος Λάρνακας
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη