Κόβει τη συζήτηση για χαλαρώσεις αλλά και για νέα έκτακτα μέτρα η Κυβέρνηση

Τέρμα στη συζήτηση για χαλαρώσεις, αλλά και για λήψη έκτακτων μέτρων βάζει η Κυβέρνηση διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος ανέφερε πως αναμένονται οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειδώνουν αποφάσεις για το Πάσχα, το επικρατέστερο σενάριο-Κρίσιμη σύσκεψη

Η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η Κυβέρνηση θα τα λάβει, ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν το θέμα. Κάθε Τρίτη συνέρχεται και η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα και ο Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί και για τις απόψεις των επιδημιολόγων συμβούλων μας».

Όπως είπε το θέμα θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, στην καθορισμένη συνεδρία του.

«Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις, αλλά και δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα. Η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα αξιολογούνται συνεχώς και αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η Κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα», υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος μετέφερε νέα έκκληση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες.

«Είναι καθήκον όλων μας να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης, να καλέσουμε για ακόμη μια φορά όλους να εμβολιαστούν, να τους καλέσουμε να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα και τα ατομικά μέτρα υγιεινής, διότι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι τα μέτρα, η ατομική υγιεινή και ο εμβολιασμός».

«Πρέπει να κερδίσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει να εμβολιάσουμε το 65% του πληθυσμού» σημείωσε τέλος προσθέτοντας πως «πρέπει να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, χρειάζεται η ευαισθησία, αλλά και η πειθαρχία όλων μας».

Το επικρατέστερο σενάριο

Το επικρατέστερο πάντως σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι η επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού μέχρι τις 15 Μαΐου ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μικρών εξαιρέσεων για συγκεκριμένες μέρες, μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δοκιμάζονται αντοχές σε νοσοκομεία, επιδείνωση εικόνας-Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ενδέχεται οι εξαιρέσεις αυτές να αφορούν στην ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς και στην Κυριακή του Πάσχα και συγκεκριμένα στην παράταση της κυκλοφορίας των πολιτών και στις συναθροίσεις σε οικίες.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της παράτασης της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο, ώστε ο κόσμος να μπορεί να παραστεί στη λειτουργία της Αναστάσεως, καθώς επίσης και της συνάθροισης ατόμων σε σπίτια την Κυριακή του Πάσχα, με τον αριθμό να μην ξεπερνά τους δέκα.

Τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο, αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, 22 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά και η ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην Κυβέρνηση, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της λήψης έκτακτων και πιο αυστηρών μέτρων.

Εξάλλου, απόψε θα συνεδριάσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει την παρούσα επιδημιολογική εικόνα, ενώ θα θέσει επί τάπητος τις προτάσεις της, σχετικά με το επόμενο διάστημα.

Εκκλησιασμός κατά τη Μεγάλη εβδομάδα

Σε σχέση με την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι ίδιες πληροφορίες έχουν αποκλείσει για την ώρα το ενδεχόμενο της αύξησης του αριθμού ατόμων εντός των εκκλησιών, ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες, εάν η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση.

Επιστροφή μαθητών

Στο  μεταξύ, το θέμα της καθυστέρησης της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν προβλέπεται να τεθεί απόψε στο τραπέζι των Επιδημιολόγων, αφού μέχρι τότε μεσολαβούν πολλές μέρες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών θα ληφθούν μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση και ειδικότερα την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα