Τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη Λευκωσία ανέλυσε στην Πρόεδρο της Αλληλεγγύης ο Δήμαρχος

Με επίκεντρο τα έργα ανάπτυξης και αναβάθμισης του ιστορικού και αστικού κέντρου της Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα συνάντηση του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γεωρκάτζη, με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη στα γραφεία του Δήμου.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι ο κ. Γιωρκάτζης ενημερώνοντας την κ. Θεοχάρους για τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου είπε ότι «η Λευκωσία αλλάζει ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η λεωφόρος Μακαρίου».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η ενθάρρυνση της δραστηριοποίησης εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων».

«Το κέντρο της Λευκωσίας ανακτά τη ζωή και τη ζωντάνια που του αρμόζει» είπε ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στην ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου (Στασικράτους – Μακαρίου – Ευαγόρου) σημειώνοντας ότι με αυτό το έργο η καρδιά της πρωτεύουσας άρχισε να αποκτά παλμό.

Αναφορά κατά τη συνάντηση έγινε και στο πράσινο στην πόλη με τον Δήμαρχο Λευκωσίας να δηλώνει ότι γύρω στα 700 νέα ώριμα δέντρα ενίσχυσαν και θα ενισχύσουν το πράσινο στο εμπορικό τρίγωνο.

Ο κ. Γιωρκάτζης ενημέρωσε την κ. Θεοχάρους και για τα έργα που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα κάνοντας  ιδιαίτερη μνεία στην ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ το οποίο θα μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο με αμφιθέατρο.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμπληρώσει την προσπάθεια της αναζωογόνησης του κέντρου της πόλης μας», είπε ο Δήμαρχος εξηγώντας ότι στο χώρο θα δημιουργηθεί μεγάλος χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας 570 οχημάτων, που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της παλιάς πόλης.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ιστορικής εμπορικής οδού Τρικούπη.

Τέλος, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Δήμο Λευκωσίας μέσω των δύο δημοτικών συμβούλων του Κινήματος, Όλγα Μαρουδιά και Βαλέριο Δανιηλίδη.

Από τη δική της πλευρά η κ. Θεοχάρους εξέφρασε ικανοποίηση για τα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει και για αυτά που προγραμματίζονται, με στόχο της αναζωογόνηση του κέντρου, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και τους δύο δημοτικούς συμβούλους της Αλληλεγγύης.

«Ήταν πάντοτε πάρα πολύ εργατικοί και με αφοσίωση στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνεργάζονται στενά με τον εξαίρετο Δήμαρχο μας, τον κύριο Γιωρκάτζη», είπε η κ. Θεοχάρους.

Ανέφερε ότι έχει αναπτύξει στο Δήμαρχο το όραμα του Κινήματος Αλληλεγγύη για τη Λευκωσία με κεντρικό στόχο «μια Λευκωσία στην οποία θα περισσεύει το πράσινο, χωρίς πολύ ψηλά κτήρια στο κέντρο, με δημόσιες συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τους πολίτες και με την εγκατάσταση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο κέντρο, για να αποκτήσει ζωή η παλιά πόλη».

Η κ. Θεοχάρους ξεναγήθηκε από τον κ. Γιωρκάτζη στην οροφή του Δημαρχείου κάτι που έδωσε την ευκαιρία, μέσα από μια οπτική περιήγηση «να δούμε την πανέμορφη πόλη μας, τη Λευκωσία που διατηρεί μνήμες αιώνων» είπε, τέλος, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα