«Δεν είναι πρόθεση μας, το κλείσιμο του θαλάμου στο Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς»

Διακόσιοι εβδομήντα ένας ασθενείς νοσηλεύονται στους θαλάμους Covid- 19 των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε παγκύπρια κλίμακα, εκ των οποίων οι 36 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο αριθμό».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΚΥπΥ τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών, καθώς αυτή την στιγμή βλέπουμε τα περιστατικά με χρονοκαθυστέρηση δέκα ημερών.

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται, είναι αναμενόμενο να έχουμε και αύξηση των νοσηλιών στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για «προσωρινό» κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και την μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου, για υποστήριξη του θαλάμου covid-19, που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς θα ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του θαλάμου  των 10 κλινών που υπάρχει εκεί με πολύ χαμηλή πληρότητα  για να αναλάβουν καθήκοντα οι δύο ιατροί παθολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝ Πάφου, είτε να βοηθήσουν στην Παθολογική κλινική ή στην Μονάδα COVID- 19 του Νοσοκομείου Πάφου.

Πρόθεση μας, συνέχισε, δεν είναι το κλείσιμο του θαλάμου στο Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, προσθέτοντας πως αυτό γίνεται εξ ανάγκης γιατί αυτή την στιγμή «αντιμετωπίζουμε μια κρίση, η οποία πρέπει να τύχει της καλύτερης διαχείρισης».

Είναι, είπε, για αυτό τον λόγο που γίνεται ανακατανομή του προσωπικού, ούτως ώστε να μην αφεθεί κανένας συνάνθρωπος χωρίς την πρέπουσα ιατρική φροντίδα. 

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, άρα «δεν τίθεται θέμα να κινδυνεύσει η ζωή του οποιουδήποτε». 

Αν παραστεί ανάγκη και χρήζει κάποιος νοσηλείας και θα πρέπει να νοσηλευτεί σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ, τότε θα νοσηλευτεί στο ΓΝ Πάφου με μεταφορά του από την υπηρεσία ασθενοφόρων, είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, έχει ενισχυθεί η υπηρεσία ασθενοφόρων με προσωπικό, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια.

Επανέλαβε πως πρόκειται για λύση ανάγκης και είναι προσωρινή και όχι μόνιμη για αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

Όσον αφορά τον θάλαμο Covid- 19  του ΓΝ Πάφου είπε πως λειτουργεί  πάρα πολύ καλά και είναι έτοιμος και ο δεύτερος θάλαμος. Πρόσθεσε δε, πως σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη με την ενίσχυση σε προσωπικό από το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, τότε θα ξεκινήσει την λειτουργία του.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς των επαγγελματιών υγείας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ είπε πως αυτοί προχωρούν κανονικά, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις στοχευμένες ενέργειες στις οποίες προχωρούν στο τέλος της ημέρας θα πετύχουν τον σκοπό τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα