Δευτέρα 23 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μάθε που βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη Χρήσης Ουσιών

  19/04/2021 09:42
Μάθε που βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη Χρήσης Ουσιών

Μάθε που βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη Χρήσης Ουσιών

  19/04/2021 09:42

Τα ναρκωτικά, είναι ένα πολυδιάστατο κοινωνικό-και όχι μόνο- ζήτημα, που δεν αφορά μόνο τους γύρω μας όπως οι πλείστοι έχουμε τη ψευδαίσθηση, αλλά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κτυπήσει την πόρτα και ο καθένας απ’ εμάς να βρει μπροστά του, είτε στο πρόσωπο το δικό του είτε του παιδιού του είτε του φίλου ή στενού του συγγενή.

Στην Κύπρο, την κύρια ουσία χρήσης αποτελεί η κάνναβη, με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) για το έτος 2019 να καταδεικνύουν πως η χρήση της ανάμεσα σε νέους ηλικίας 15-34 ετών ανερχόταν στο 4.3%, ποσοστό που ήταν το τρίτο χαμηλότερο στην Ευρώπη.  

Αξίζει να σημειωθεί πως μολονότι η κάνναβη παραμένει η κύρια ουσία χρήσης στη χώρα μας, αυξητική τάση καταγράφεται στη χρήση και άλλων ειδών ναρκωτικών, με την πρόσφατη πρόκληση που αναδύεται στο πλαίσιο των προσπαθειών σφαιρικής αντιμετώπισης του προβλήματος, να ακούει στο όνομα… νέες ψυχοτρόπες ουσίες.

Συμμετέχοντας ανώνυμα στην Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Έρευνα για τη Χρήση Ουσιών για το 2021, που όπως και σε 30 άλλες χώρες πραγματοποιείται και στην Κύπρο, συμβάλλεις στη διαμόρφωση της απαιτούμενης σφαιρικής εικόνας αναφορικά με τη χρήση ουσιών στο νησί μας, καθώς και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων δράσεων στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης.

Η έρευνα, που συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EMCDDA και στην χώρα μας από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, υλοποιείται στην Κύπρο από τον Οργανισμό IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Εάν είστε άνω των 18 ετών, είναι σημαντική η συμμετοχή σας στην έρευνα!

Για ελληνικά να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:  https://drugusersurvey.limequery.com/342792?lang=el

Για αγγλικά ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://drugusersurvey.limequery.com/342792?lang=en

Λάβε μέρος στην έρευνα πατώντας και δώσε εικόνα επί της ΟΥΣΙΑΣ, κάνε ΧΡΗΣΗ της ευκαιρίας σου!

[ Πηγή: https://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/11340/cyprus-cdr-2019_0.pdf ]

https://drugusersurvey.limequery.com/342792?lang=el

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας