Δευτέρα 23 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στα κατεχόμενα-«Δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο»

  18/04/2021 17:22
Νέα μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στα κατεχόμενα-«Δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο»

Νέα μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στα κατεχόμενα-«Δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο»

  18/04/2021 17:22

Από αύριο το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες ξεκινά στις 9 και όχι στις 10, με βάση τις προχθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου», καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στα κατεχόμενα με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ντουρσούν Ογούζ – που πρόσφατα ήταν στην Άγκυρα – να δηλώνει ότι «δεν αντέχουμε τρίτο κλείσιμο».

Όταν αυξάνονται τα κρούσματα και οι επαφές, πρόσθεσε, αυξάνονται και τα έξοδα της καραντίνας που πληρώνει το «κράτος». Σύμφωνα με τον κ. Ογούς το έλλειμμα στον «προϋπολογισμό» πριν από το δεύτερο λοκντάουν τον περασμένο Γενάρη ήταν 830 εκ ΤΛ (74,7 εκ ευρώ περίπου) και σε αυτό το ποσό προστέθηκαν 400 εκ ΤΛ (36 εκ ευρώ περίπου) επιδόματα στήριξης. «Ένα τρίτο κλείσιμο δεν θα το αντέξουμε».

«Γι’ αυτό προέχει η ατομική υπευθυνότητα και ο έλεγχος» πρόσθεσε λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» έδωσε αρμοδιότητες ελέγχου στους «δήμους» και αύξησε τις ποινές για τους παραβάτες.

Ο κ. Ογούζ είπε ότι κατά την συνάντηση του στην Άγκυρα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι του μετέφερε το αίτημα για εμβόλια και πήρα την απάντηση ότι «θα έρθουν το συντομότερο».

Για το βραχιολάκι παρακολούθησης για όσους έρχονται στο ψευδοκράτος για να μείνουν ή ως τουρίστες, ο κ. Ογούζ είπε ότι πληρώνουν 750 ΤΛ (67,5 ευρώ) γι αυτό και τους επιστρέφονται οι 350 όταν δεν το χρειάζονται πια, ενώ οι 400 ΤΛ μένουν στο «κράτος». Με την έγκριση της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων», πρόσθεσε, θα αυξήσουν τη χρήση του βραχιολού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα από αύριο και μέχρι τις 26 Απριλίου θα ισχύει από τις 21.00 μέχρι τις 05.00. Οι υπεραγορές θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00. Τις Κυριακές θα συνεχίσει να ισχύει η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας και την ημέρα. Μέχρι τις 21 Απριλίου, τα Σάββατα οι επιχειρήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν θα είναι ανοικτές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας