Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό-Φρένο σε περαιτέρω χαλαρώσεις, στο τραπέζι μέτρα

  18/04/2021 14:14
Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό-Φρένο σε περαιτέρω χαλαρώσεις, στο τραπέζι μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό-Φρένο σε περαιτέρω χαλαρώσεις, στο τραπέζι μέτρα

  18/04/2021 14:14

Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία των υπουργών Υγείας και Οικονομικών και μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, πραγματοποιήθηκε στις 10:30 εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται τις τελευταίες ώρες τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 51 με 52-Διαθέσθμα 16,000 ραντεβού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκάλεσε τη σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Όλα τα σενάρια πάντως είναι στο τραπέζι, ακόμη και αυτό της λήψης άμεσων έκτακτων μέτρων με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριακός Κούσιος, είπε ότι «η επικράτηση του στελέχους του Ηνωμένου Βασιλείου και στη χώρα μας, επηρεάζει όλες τις ηλικίες και συνδέεται με τη σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην κοινότητα και στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας επικίνδυνα τις δομές του  συστήματος υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για την άτυχη 47χρονη Γιώτα που έσβησε από κορωνοϊό-Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο

Στη συνέχεια ο κ. Κούσιος, τόνισε ότι «η κατάσταση, όπως εξελίχθηκε, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης, μέχρις ότου έχουμε τα αναμενόμενα οφέλη από το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Καλούμε όλους να συνεργαστούν σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια, επιλέγοντας να εμβολιαστούν, τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα και τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Τέλος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως «μόνο έτσι θα βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Η πανδημία μάς επηρεάζει όλους. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις θάνατοι, υπέκυψε 47χρονη-Σχεδόν 800 τα κρούσματα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας