Ενημέρωσε για τα νέα στεγαστικά σχέδια κοινότητες της Πάφου ο Νουρής

Τους κοινοτάρχες της επαρχίας Πάφου για τα νέα στεγαστικά σχέδια που έχουν εξαγγελθεί και τα κίνητρα για νεαρά ζευγάρια να κατοικήσουν σε χωριά της υπαίθρου, ενημέρωσε σήμερα στην κοινότητα της Αξύλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής συναντήθηκε το πρωί με τους κοινοτάρχες της Αξύλου, Ελεδιώ, Γαλαταριάς, Κοιλίνεια, Στατός- Αγίος Φώτιος, Αμαργέτη για  θέματα που αφορούν στα νέα στεγαστικά σχέδια και τα επιδόματα του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις Κοινότητες. Η συνάντηση έγινε  στο Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αξύλου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Νουρής ανέφερε πως η επίσκεψη του εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναφορικά με τα σχέδια της στεγαστικής πολιτικής, σημειώνοντας πως η ημιορεινή περιοχή της Πάφου είναι μια από τις περιοχές τις οποίες έκριναν ότι πρέπει να επισκεφτούν για να εξετάσουν και τις διάφορες ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Εφαρμόζουμε, είπε, “ένα σχέδιο για το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και την ίδια ώρα υπάρχει σωρεία αιτημάτων”, αναφέροντας πως είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού είναι ένα καινούργιο σχέδιο, εξαιρετικά γενναιόδωρο και ότι ανέμεναν ότι θα υπάρξει αυτή η ανταπόκριση.

Επεσήμανε ωστόσο πως την ίδια ώρα υπάρχουν και πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι, συνέχισε, “αυτές οι ιδιαιτερότητες που πέραν από την παρουσίαση των σχεδίων στις διάφορες τοπικές αρχές, που θέλουμε να δούμε, από πρώτο χέρι, για να μπορούμε να τις αξιολογήσουμε”.

O Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι όπως έχει πολλές φορές πει, με τη λήξη της φετινής περιόδου θα γίνει επαναξιολόγηση του σχεδίου, ώστε ακριβώς να το επαναπροκηρύξουν την επόμενη χρονιά, ενδεχόμενα με ευρύτερα κριτήρια, καλύπτοντας ακόμη περισσότερες περιοχές.

Είπε ακόμη, πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος, ότι δηλαδή θέλουν να στηρίξουν με γενναιόδωρο και σωστό τρόπο, στη βάση κριτηρίων, όλη την ύπαιθρο αλλά και ιδιαίτερα τις περιοχές, οι οποίες κατά προτεραιότητα εμφανίζονται ως περιοχές απομακρυσμένες και με ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κ. Νουρής διαβεβαίωσε πως αυτές οι επισκέψεις του θα συνεχιστούν για να μπορέσουν να δουν αυτές τις ιδιαιτερότητες. 

Ερωτηθείς  για το ποιες είναι αυτές οι ιδιαιτερότητες, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν θέτεις κάποια κριτήρια και το συγκεκριμένο σχέδιο έχει συγκεκριμένα κριτήρια, όπως πληθυσμιακά κριτήρια, κριτήρια υψομέτρου και χιλιομετρικές αποστάσεις, πάντοτε εγείρονται θέματα, τα οποία ζητούν διαφοροποίηση των συγκεκριμένων κριτηρίων υπέρ συγκεκριμένων κοινοτήτων.

Αυτό, είπε, είναι πολύ φυσιολογικό. 

Ο κ. Νουρής υπενθύμισε ότι την προηγούμενη φορά, το προηγούμενο σχέδιο, που κάλυπτε 127 κοινότητες, είχε εντελώς διαφορετικά κριτήρια, τα οποία έχουν βελτιώσει. Πρόσθεσε, επίσης, πως, “παρά το γεγονός ότι έχουμε βελτιώσει τα κριτήρια, και σήμερα στο πρώτο μας σχέδιο των ορεινών, ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών εντάσσονται 259 κοινότητες και στο δεύτερο άλλες 117, παρά ταύτα υπάρχουν πρόσθετα αιτήματα”. 

Είπε ότι για αυτό τον λόγο βρίσκεται με τις κοινότητες της περιοχή σήμερα και για αυτό είχε επισκεφθεί άλλες περιοχές, ενώ θα επισκεφθεί και άλλες για να καταγράψει αυτές τις θέσεις των τοπικών παραγόντων και να τις αξιολογήσει. 

"Αυτό θα γίνει, περί τα τέλη του χρόνου", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων