Τοποθέτηση οικολογικής κατασκευής “Κοχυλιού“ στην δημοτική παραλία Γεροσκήπου

Με μια ακόμη οικολογική καλλιτεχνική εγκατάσταση ενισχύθηκε η δημοτική παραλία Γεροσκήπου , σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης στην ανακοίνωση του αναφέρει πως στις  22 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η «Ημέρα της Γης», με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό, πράσινο και οικολογικό πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό συνέχισε , ο Δήμος Γεροσκήπου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και το Κέντρο Μελετών «ΑΚΤΗ», προχώρησαν σήμερα  στην τοποθέτηση μιας οικολογικής καλλιτεχνικής εγκατάστασης, στη δημοτική παραλία Γεροσκήπου, η οποία θα λειτουργεί ως ένας τεράστιος κάδος απόρριψης και συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Το «Κοχύλι», έργο της εικαστικού Έλενας Δανιήλ, αποτελεί μια χρηστική εικαστική παρέμβαση στον χώρο: ένα υπερμεγέθες συρματένιο κοχύλι, διαστάσεων έξι (6) μέτρων. Οι επισκέπτες της παραλίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα  μπορούν να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τους στην «κοιλιά» του κοχυλιού, τα οποία η ομάδα της «ΑΚΤΗΣ» θα καταμετρά και θα αναλύει, τροφοδοτώντας τη βάση δεδομένων της. 

Αφού γίνει διαλογή στις πηγές, στη συνέχεια τα σκουπίδια θα πηγαίνουν για ανακύκλωση.

Ο Δήμος Γεροσκήπου σημειώνει πως «όλοι  μαζί μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά στον περιορισμό των θαλάσσιων σκουπιδιών και της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσας μας».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων και στόχος είναι η συνέχιση μιας σειράς περιβαλλοντικών δράσεων, στη βάση μιας πράσινης ατζέντας, συμπληρώνει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης .

Επισημαίνει τέλος πως η  τελετή εγκατάστασης της κατασκευής θα γίνει την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00π.μ., μεταξύ 1ου και 2ου snack-bar, στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη