Ο ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε Σιζόπουλο για τα σχολεία-«Ο τομέας της παιδείας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα»

Για την λειτουργία των σχολείων ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, σε σημερινή τους συνάντηση.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι υπήρξε η ευκαιρία και έγινε μια ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, «μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για τη διοργάνωση των μέτρων προστασίας στο υπόλοιπο που απομένει, αλλά και για τις διαδικασίες των εξετάσεων».

«Έχουν γίνει εισηγήσεις από την πλευρά της ΕΔΕΚ και για τις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις αλλά και γενικότερα για την λειτουργία των σχολείων και των λυκείων και των γυμνασίων και της τεχνικής εκπαίδευσης και γενικότερα της εκπαίδευσης. Θέλω να ευχαριστήσω και για τις εισηγήσεις και για την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε, όπως και για άλλα θέματα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί από την πλευρά της ΕΔΕΚ που πράγματι από τη δική μας πλευρά υλοποιούν την αρχή ότι είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και να μπορούμε να κάνουμε σύνθεση», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο και, όπως είπε, «βεβαίως παραμένουμε πάντοτε σε επικοινωνία για να παρακολουθούμε και τις εξελίξεις και την υλοποίηση κάποιων εισηγήσεων που υιοθετούνται».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον κ. Προδρόμου για τη συνάντηση και όπως είπε, «είναι νομίζω κατανοητό ότι ο τομέας της παιδείας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία μετά όσα υποχρεωτικά πια έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι μαθητές και κυρίως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ενόψει των εξετάσεων και της παραπέρα πορείας τους στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση».

«Από την πλευρά μας, έχουμε καταθέσει κάποιες απόψεις, κάποιες εισηγήσεις, στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνέργειας για να βοηθήσουμε ακριβώς το Υπουργείο και να εμπλουτίσουμε ενδεχομένως τις σκέψεις και τις επιλογές τους και νομίζω ότι βρήκαμε μια σημαντική κατανόηση από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι οι προτάσεις μας θα βοηθήσουν στο πως θα διαχειριστεί το Υπουργείο με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί», συμπλήρωσε.

Με αυτή την ευκαιρία, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, μετέφερε στον Υπουργό και μια παράκληση από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Πενταμελούς Οικογένειας για το θέμα της εξαίρεσης παιδιών αυτών των οικογενειών από την καταβολή των €25 ανά μάθημα στις εξετάσεις που θα γίνουν, αλλά στη βάση οικονομικών κριτηρίων, έτσι ώστε να βοηθηθούν αυτές οι οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Από την πλευρά τη δική μας θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική στάση, με απόψεις και με εισηγήσεις, με βασικό ακριβώς στόχο να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε το επίπεδο της κυπριακής εκπαίδευσης που το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι του αγώνα και της προσπάθειας για εθνική, για θρησκευτική και για φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού αυτές τις δύσκολες ώρες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ