Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραλήφθηκαν και διανέμονται οι Η/Υ που αναμένονταν για εξοπλισμό των σχολείων

  16/04/2021 16:56
Παραλήφθηκαν και διανέμονται οι Η/Υ που αναμένονταν για εξοπλισμό των σχολείων

Παραλήφθηκαν και διανέμονται οι Η/Υ που αναμένονταν για εξοπλισμό των σχολείων

  16/04/2021 16:56

Έχουν παραληφθεί και άρχισαν να διανέμονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αναμένονταν για τον εξοπλισμό των σχολείων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας,  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τις Γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ότι έχουν παραληφθεί και άρχισαν να διανέμονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αναμένονταν για τον εξοπλισμό των σχολείων, σημειώνοντας ότι 3.555 ηλεκτρονικοί υπολογιστές διανέμονται αυτές τις μέρες στις σχολικές μονάδες, κάτι που ενθαρρύνει την περαιτέρω ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως πρόσθεσε «αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από τις 6.600 Ψηφιακές Αίθουσες Διδασκαλία, τη δημιουργία των οποίων προωθούμε», επισημαίνοντας ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και η ενεργοποίηση της απόφασης για επιχορήγηση της αγοράς προσωπικού φορητού υπολογιστή εκπαιδευτικούς, τον οποίο θα χρησιμοποιούν για σκοπούς διδασκαλίας.

Είπε ακόμα ότι ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί αυτή η απόφαση μπορεί να επεκταθεί και στο επόμενο ημερολογιακό έτος.

Επίσης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις πολύ σημαντικές αποφάσεις για τα σχολεία του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας (Παγκύπριο Γυμνάσιο και δημοτικά σχολεία της περιοχής),  οι οποίες όπως εξήγησε εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την αναζωογόνηση του ιστορικού πυρήνα της πρωτεύουσας.

Αναφερόμενος στις Παγκύπριες Εξετάσεις, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχει ήδη αναρτηθεί η ύλη, για τη διαμόρφωση της οποίας λήφθηκαν υπόψη τα δεδομένα της φετινής σχολικής χρονιάς και πρόσθεσε ότι η ίδια λογική θα ισχύσει και για την ύλη των εξετάσεων τετραμήνων στην Α’ και Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, η οποία θα ανακοινωθεί μαζί με το πρόγραμμα των εξετάσεων την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται συζήτηση με τη Συμβουλευτική Επιτροπή, για την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων στα Σχολεία, με ιδιαίτερη έμφαση στις προϋποθέσεις, για τη συμμετοχή στις εξετάσεις τυχόν κρουσμάτων και στενών επαφών.

Ανέφερε, επίσης, ότι εφόσον υπάρξει απόφαση για τον εμβολιασμό επαγγελματικών ομάδων, το ΥΠΠΑΝ έχει καταθέσει  πρόταση για να συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι με την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών φαίνεται ότι σύντομα καλύπτονται και οι νεότερες ηλικίες και έτσι συμπεριλαμβάνονται σταδιακά και όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο Σχέδιο Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικών, για το οποίο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση και συμφωνήθηκε όπως τις επόμενες μέρες κατατεθούν και οι απόψεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων πάνω στο θέμα.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ. Νικόλας Γιασουμής.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας