Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διαφωνία ΕΤΕΚ σε τυχόν σκέψεις για περιορισμό πρόσβασης στην Πύλη Εμβολιασμών

  16/04/2021 16:28
Διαφωνία ΕΤΕΚ σε τυχόν σκέψεις για περιορισμό πρόσβασης στην Πύλη Εμβολιασμών

Διαφωνία ΕΤΕΚ σε τυχόν σκέψεις για περιορισμό πρόσβασης στην Πύλη Εμβολιασμών

  16/04/2021 16:28

Διαφωνία σε τυχόν σκέψεις για περιορισμό πρόσβασης στην Πύλη Εμβολιασμών Covid-19, εκφράζει το Επιστημονικό, Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

«Αντί αυτού, οι αρμόδιες υπηρεσίες, με επικεφαλής το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα τεχνολογικά μέτρα, ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση της κίνησης στο δίκτυο και της κατανομής του φόρτου στην πλατφόρμα παροχής της υπηρεσίας του ΓεΣΥ», αναφέρει το ΕΤΕΚ σε σημερινή ανακοίνωση.

«Η βέλτιστη πρόβλεψη της κίνησης, με βάση και την εμπειρία που πλέον έχει αποκομισθεί, είναι αναγκαία για την απαραίτητη διαστασιοποίηση και παραμετροποίηση του δικτύου, των βάσεων δεδομένων και των εξυπηρετητών, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας σε κάθε ενδεχόμενο», προσθέτει.

Το Επιμελητήριο αναφέρει ότι «αναγνωρίζεται πως η συχνή διακοπή στη λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμών Covid-19, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, οφείλεται εν μέρει και σε συμπεριφορικούς λόγους των χρηστών λόγω της προτίμησής τους για συγκεκριμένα εμβόλια».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «και με δεδομένο πως το πρόβλημα παρουσιάζεται επανειλημμένα, θα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τεχνολογικά και οικονομικά προσιτές λύσεις».

Αναφέρει επίσης ότι «η αξιοπιστία ενός συστήματος καθώς και η αποτελεσματικότητά του είναι παράμετροι πρώτιστης σημασίας και η παραμικρή υποβάθμισή τους, επιφέρει σημαντικό κόστος για τους πολίτες».

Τέλος, το ΕΤΕΚ αναφέρει πως αναμένει τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία από τις κυβερνητικές ψηφιακές πλατφόρμες εξυπηρέτησης του κοινού, μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου, λειτουργικού και φιλικού προς τον πολίτη Κράτους, όπως προσθέτει, «με δυναμική ψηφιακή παρουσία με στόχο την ευημερία του συνόλου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας