Ασύμμετρες πιέσεις στα νοσοκομεία, ενημερώνει εκτάκτως Αναστασιάδη ο Ιωάννου

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί το Υπουργείο Υγείας, μετά και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα όπου καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων από covid-19  και νέο αρνητικό ρεκόρ στις νοσηλείες στα νοσηλευτήρια, που δέχονται πλέον ασύμμετρες πιέσεις. Υπό το βάρος της επιδείνωσης και του κινδύνου στο σύστημα υγείας ο υπουργός Υγείας,  Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνει εκτάκτως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τείνει πλέον να ξεφύγει αφού οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τα εξιτήρια εδώ και μέρες, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μεγάλες μάχες τόσο στους θαλάμους με covid-19 και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι πλείστοι ασθενείς είναι μεταξύ 40-60 χρόνων, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να έχει πέσει στα 59 έτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρεκόρ θανάτων και νοσηλειών, σχεδόν 700 τα κρούσματα-Υπέκυψαν έξι ασθενείς

Ήδη από τα δημόσια νοσοκομεία μετά και τη σημερινή συνάντηση ΟΚΥπΥ με τον ΠΑΣΙΝ, άρχισαν να μεταφέρονται και παθολογικά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να απελευθερωθούν κλίνες και προσωπικό. Θα γίνει εξάλλου άμεσα επέκταση κλινών τόσο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και εκτός ΜΕΘ. 

Δεν προκρίνουν κλείσιμο σχολείων οι ειδικοί

Το θέμα των σχολείων απασχόλησε, εν τω μεταξύ την τριμερή τεχνική επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει και αύριο Παρασκευή.

 Σε αυτό το στάδιο οι ειδικοί δεν προκρίνουν το κλείσιμο σχολείων, πριν τις εορτές του Πάσχα, όμως τίθεται προς συζήτηση θέμα χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας ρινικών rapid test σε μαθητές δημοτικού και αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου. Έγινε επίσης εισήγηση για πιθανή παράταση του κλεισίματος για διακοπές μετά το Πάσχα. 

Ο υπουργός Υγείας, εν τω μεταξύ ζήτησε εκ νέου τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, για τα περαιτέρω βήματα, ενόψει της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης, την προσεχή εβδομάδα.

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι