Ζέτα: Πρότυπο έργο το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου

Πρότυπο έργο που θα δώσει την ευκαιρία για την συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής χαρακτήρισε το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου στο πλαίσιο σημερινής της επίσκεψης της η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.  Η Υπουργός  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και ακολούθως, συνοδευόμενη από τον κ. Φαίδωνος, συνεργάτες του Υπουργείου της και υπηρεσιακούς του Δήμου επισκέφτηκε στις 10.30 π.μ., το Πολυδύναμο Κέντρο και στις 11.00 π.μ., το διατηρητέο κτίριο στην οδό Αθηνάς.

Σε δηλώσεις της επί της οδού Αθηνάς η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αξιοθαύμαστο έργο που γίνεται από το Δήμο Πάφου και τον Δήμαρχο αλλά και όλους όσοι συμβάλουν σε αυτά που είδε και επισκέφτηκε. 

Αναφερόμενη στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου είπε πως πρόκειται για ένα πρότυπο έργο, το οποίο εκτίμησε ότι θα δώσει την ευκαιρία για την συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Αναφερόμενη στα προγράμματα του κέντρου για βρέφη, για απογευματινή απασχόληση και για πιο μεγάλα παιδιά, είπε ότι θα βοηθήσουν πολύ τους εργαζόμενους γονείς, εκτιμώντας πως με όσα είδε, όπως είπε, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο Πάφου.

Επίσης συνέχισε, στο Πολυδύναμο υπάρχει το πρόγραμμα για την πιο μεγάλη ηλικία, - την τρίτη ηλικία- εκφράζοντας την ελπίδα, όπως μετά, το πέρας της πανδημίας να αυξηθούν και τα παιδιά που θα φιλοξενούνται στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δ. Πάφου και η 3η ηλικία έτσι ώστε να περνούν όλοι παραγωγικό χρόνο.

Είπε ακόμη, πως το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση θα σταθούν δίπλα στο Δήμο Πάφου, σε ότι χρειάζονται όπως λειτουργικά έξοδα και άλλα γιατί, όπως τόνισε, πιστεύει στο έργο που επιτελεί η Τοπική αρχή και ο Δήμαρχος της. 

Σε σχέση με την επίσκεψη της στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αθηνάς η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως είναι ένα διατηρητέο κτίριο και ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου, είπε, συζήτησε αυτό το θέμα και με τον Υπουργό Μεταφορών έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτό τον χώρο για να μπορέσει να γίνει και αυτό «στολίδι» στην Πάφο και να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και όχι μόνο. 

Όπως παρατήρησε η κ. Αιμιλιανίδου πρόκειται για τεράστιο κτίριο, προσθέτοντας πως υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος τις οποίες αντιμετωπίζουν το Υπουργείο Εργασίας και η ίδια θετικά, αλλά και ο Υπουργός Μεταφορών, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.   Η κ. Αιμιλιανίδου εκτίμησε πως πρέπει να ενεργήσουν αμέσως.

Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την κ. Υπουργό για την καθοριστική συμβολή της να εγκριθεί το κονδύλι για να χρηματοδοτηθεί αυτό το συγκεκριμένο έργο του Πολυδύναμου Κέντρου . 

Παρουσιάσαμε, συνέχισε, «στην Υπουργό τα προγράμματα που τρέχουν ή και θα τρέξουν στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και συζητήσαμε όπως σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας αλλά και με το Υπουργείο μπορούν να τρέξουν και κάποια επιπλέον προγράμματα για την απογευματινή απασχόληση, για το διάβασμα των παιδιών και άλλα».

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως στόχος για το διατηρητέο επί της οδού Αθηνάς είναι να ετοιμαστούν σχέδια συντήρησης του κτιρίου αλλά και της οποιασδήποτε προσθήκης εντός του 2021. Θα κινηθούμε τάχιστα, είπε, προσθέτοντας πως το ποιες υπηρεσίες θα συστεγαστούν δεν είναι τελεσίδικο επί του παρόντος.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε επίσης πως πρόκειται για διατηρητέες οικίες των Κοκίου Ιωαννίδου και Κουπάτου αγορασμένες από την δεκαετία του 90 από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες είχαν αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου. Πρόσθεσε πως, κατά καιρούς είχαν γίνει διάφορες σκέψεις για την αξιοποίηση αυτού του κτιρίου και κυρίως για να αποτελέσει χώρο, όπως είπε, όπου θα φιλοξενούντο οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Υπουργείου. Τότε συμπλήρωσε αυτές οι σκέψεις δεν είχαν τελεσφορήσει και τώρα αυτό το ενδιαφέρον και αυτή η προσπάθεια θα αναθερμανθεί.

Στόχος του Δήμου συνέχισε,  είναι η αναβάθμιση μιας περιοχής της πόλης, η οποία ήταν παραμελημένη αλλά και για να στηρίξουν τις προσπάθειες που κάνει ένα σημαντικό Υπουργείο του Κράτους ειδικά σε περίοδο πανδημίας αλλά και γενικά των διαφόρων κρίσεων που η οικονομία και η κοινωνία περνά. 

Το Πολυδύναμο Κέντρο,  συνολικής δαπάνης €3,8 εκατ. είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι το πρώτο στο είδος του έργο που υλοποιείται στον Δήμο Πάφου με στόχο να στεγάσει και να συνενώσει μονάδες κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νεαρών οικογενειών και της εργαζόμενης γυναίκας.

Ήδη, λειτουργεί το βρεφοκομικό τμήμα και το τμήμα προσχολικής ηλικίας/νηπιαγωγείο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η Απογευματινή Απασχόληση. Από το τέλος της σχολικής χρονιάς και μέχρι την επανέναρξή της θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ