Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έξω από τη Βουλή οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας-Οι λόγοι που διαμαρτύρονται

  15/04/2021 10:50
Έξω από τη Βουλή οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας-Οι λόγοι που διαμαρτύρονται

Έξω από τη Βουλή οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας-Οι λόγοι που διαμαρτύρονται

  15/04/2021 10:50

Οι συντεχνίες ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και ο Κλάδος Εργοθεραπευτών της ΠΑΣΥΔΥ εξήγγειλαν για σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για τους βασικότερους λόγους της διαμαρτυρίας ενημερώνει:

Υπερπληρότητα: H αυξητική τάση στις εισαγωγές ασθενών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας οφείλεται μεταξύ άλλων στην εμφάνιση της πανδημίας, όπως σημειώθηκε διεθνώς.

Γίνονται ενέργειες για ανάπτυξη 8 κλινών υποχρεωτικής νοσηλείας στο Γ. Ν. Λεμεσού (τα σχέδια ολοκληρώνονται εντός Απριλίου), καθώς επίσης και η δημιουργία άλλων 10 κλινών σε εξωτερική δομή για μεταφορά χρόνιων περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Κτηριακές εγκαταστάσεις: υπάρχει σχέδιο εγκεκριμένο για ανέγερση μιας σύγχρονης μονάδας με ολοκλήρωση του έργου στα επόμενα 2-3 έτη. Η μονάδα θα περιλαμβάνει 156 κλίνες, καθώς και άλλες εξωτερικές δομές. Η πρώτη φάση του έργου θα προκηρυχθεί εντός Απριλίου.

Προσωπικό: Ο Οργανισμός τονίζει ότι προχώρησε στην πρόσληψη 26 Νοσηλευτών, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, για πρώτη φορά το Νοσοκομείο Αθαλάσσας στελεχώνεται με 7 ψυχιάτρους.

Φάρμακα: Το θέμα έχει επιλυθεί και έχουν εξασφαλιστεί όλες οι ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Παθολόγος/φαρμακοποιος: Υπάρχει προσωπικό με τις ανάλογες ειδικότητες στο ΓΝΛ που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών της μονάδας.  Γίνεται προσπάθεια για πρόσληψη ενός παθολόγου και ενός φαρμακοποιού που θα ανήκουν στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας