Εξασφάλισε άλλες 100.000 δόσεις Pfizer η Κύπρος-«Εξαιρετικά νέα»

Η Κύπρος θα λάβει επιπλέον 100.000 δόσεις του εμβολίου BioNTech - Pfizer κατά της COVID-19, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter απόψε και επισυνάπτοντας σχετική ανακοίνωση της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επίσπευση της παράδοσης 50 εκατ. δόσεων του συγκεκριμένου εμβολίου στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου από τον Απρίλιο και έπειτα, ο κ. Ιωάννου έγραψε: «Εξαιρετικά νέα. Έχουμε ενημερωθεί ότι η Κύπρος θα λάβει επιπλέον 100.000 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο».

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου, μέχρι τις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 193,537 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 137,004 αφορούν τη χορήγηση της 1ης  δόσης και οι 56,533 αφορούν τη χορήγηση και των δύο δόσεων. Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν 10,693 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ διενεργήθηκαν 715 κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε κλινήρη άτομα.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη, το 81,65% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα των 70-79 ετών φθάνει το 76,34%. Η εμβολιαστική κάλυψη δε σε ποσοστό 78% των ατόμων 70 ετών και άνω είχε θετικά αποτελέσματα, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατακόρυφα στην ηλικιακή αυτή ομάδα, ενώ σημαντική μείωση παρατηρείται και στα άτομα 70 ετών και άνω που χρήζουν νοσηλείας.

Αυτή την περίοδο εξελίσσεται ομαλά και σε σημαντικό ποσοστό ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 55 ετών με την 1η δόση. Στόχος είναι να προχωρήσει ηλικιακά η εμβολιαστική κάλυψη, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μάϊου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.

Αυξημένη ροή εμβολίων φτάνει στη χώρα μας:

Από τον Δεκέμβριο 2020 οπότε και άρχισε η διάθεση των εμβολίων στα κράτη μέλη, μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 αναμένεται πως η Κύπρος θα έχει λάβει 1,000,000 δόσεις εμβολίων.

Με αυτόν τον τρόπο, η προοπτική για να επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα, με το άνοιγμα των βαφτίσεων και των γάμων, την διεξαγωγή εκδηλώσεων, το ξεκλείδωμα του τουρισμού και την επανέναρξη ταξιδιών, πλησιάζει περισσότερο.

Ο χρονικός ορίζοντας για να πετύχουμε την επιστροφή στην κανονικότητα είναι αλληλένδετος με την εξέλιξη των εμβολιασμών, αφού ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω στα χέρια μας.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις