Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συσκέψεις για πρόωρο κλείσιμο σχολείων-Το επικρατέστερο σενάριο

  14/04/2021 16:41
Συσκέψεις για πρόωρο κλείσιμο σχολείων-Το επικρατέστερο σενάριο

Συσκέψεις για πρόωρο κλείσιμο σχολείων-Το επικρατέστερο σενάριο

  14/04/2021 16:41

Η ανάλυση των στοιχείων, αναφορικά με τη συμβολή των σχολείων στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, όπως όλα δείχνουν φέρνει πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών. Τα στοιχεία κατέδειξαν πως υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο και το επικρατέστερο σενάριο είναι να κλείσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλπάζει ο ιός, γεμίζουν τα νοσοκομεία-Στο τραπέζι πρόωρο κλείσιμο σχολείων

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν τα επιδεινωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση στα νοσοκομεία, που είναι όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ιδιαίτερα κρίσιμη. Αποφασίστηκε όπως αύριο πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Πρόδρομου Προδρόμου, προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Ο υπουργός Παιδείας, πάντως, δεν είναι αρνητικός στο πρόωρο κλείσιμο των Δημοτικών.

Εάν παραστεί ανάγκη, θα συνέλθει το Υπουργικό προκειμένου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο λόγος που προκρίνεται το κλείσιμο των Δημοτικών, είναι επειδή εκεί παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα και αποδείχθηκε πως όταν έκλεισαν αυτά της Λεμεσού, βελτιώθηκε η επιδημιολογική εικόνα της επαρχίας.

Ο υπουργός Υγείας ανέμενε σήμερα τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, επί του θέματος, ωστόσο επιδείχθηκε καθυστέρηση και αποφασίστηκε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, να προχωρήσουν οι συζητήσεις για λήψη αποφάσεων.

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Η πιο μεγάλη αγωνία τη δεδομένη στιγμή είναι η δραματική αύξηση των νοσηλειών σε όλα τα νοσοκομεία. Ο ημερήσιος αριθμός των νοσηλειών σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, 228 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός πως αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων, που ανέρχονται πλέον σε 63, που αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας (σ.σ το προηγούμενο ήταν 60 στις 20 Ιανουαρίου).

Δεν είναι τυχαία η δραματική έκκληση που απηύθυνε ψες ο υπουργός Υγείας, προς όλους τους πολίτες, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε πως οι εισαγωγές στη ΜΕΘ αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό, ξεκαθαρίζοντας πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και «αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι να ανακόψουμε την επικίνδυνη πορεία προτού είναι αργά».

Η αύξηση των νοσηλευόμενων φέρνει στο προσκήνιο τον μεγαλύτερο φόβο των αρμοδίων, που δεν είναι άλλος από την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας. Ήδη ο ΟΚΥπΥ προσπαθεί να βρει λύσεις ώστε να μεταφερθούν τελικά ασθενείς στα δημόσια νοσηλευτήρια. Το θέμα θα συζητηθεί αύριο με τον ΠΑΣΙΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας