Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Προτάσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

 

Τις καινοτόμες εκπαιδευτικές προτάσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) παρουσιάζει η Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΠΑΑ), του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, στις 20 Απριλίου, ώρα 17:30 – 19:30 στο πλαίσιο ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης ενημέρωσης με τίτλο «Από το Χωράφι στο Πιάτο μας».

Οι εκπαιδευτικές προτάσεις έχουν συγγραφεί από το προσωπικό  της Μονάδας ΕΠΑΑ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «CAPturing the Future Generation»

Την εκδήλωση οργανώνει η ΠΑ.Δ.Ε.Δ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι Εκπαιδευτικές Προτάσεις περιλαμβάνουν θεωρητικό υπόβαθρο, σχέδια μαθήματος και διαδραστικές δραστηριότητες που πραγματεύονται θέματα που άπτονται σημαντικών πτυχών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπως είναι η Βιοποικιλότητα, η Κλιματική Αλλαγή, η Πείνα και η Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα. Τα θέματα αυτά αναλύονται παιδαγωγικά και μεταφέρονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, τυπική και μη-τυπική, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες να αντιληφθούν τη σημασία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη διασφάλιση της οικολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αειφορίας.

Δείτε τις Εκπαιδευτικές Προτάσεις στον σύνδεσμο: https://bit.ly/32f37dS

Το πρόγραμμα «CAPturing the Future Generation» περιλαμβάνει δραστηριότητες για την εκπαίδευση και ενημέρωση εκπαιδευτικών για την προώθηση της συμβολής της ΚΑΠ στην ΕΕ και στην Κύπρο.

Το CAPture the Future Generation, υλοποιείται από την εταιρεία IMH και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απώτερο στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα| +357 22505555  | CAPgeneration2020@gmail.com

Για πληροφορίες αναφορικά με το εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μονάδα ΕΠΠΑ στο τηλ. 22 402352, perivallontika@cyearn.pi.ac.cy

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα