Συζήτησαν για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας Προδρόμου και συμβουλευτική ομάδα

Τηλεδιάσκεψη με μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας είχε τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, στο επίκεντρο της οποίας ήταν τα θέματα αξιοποίησης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην εκπαίδευση, των ηλεκτρονικών εφαρμογών και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους επιστήμονες για το πρόσθετο «ψηφιακό σχολείο» που θα λειτουργεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι δρες  Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Ελένη Κύζα, Χαράλαμπος Βρασίδας, Κατερίνα Μαύρου, Νίκλεια Ετεοκλέους, Ειρήνη Πολυκάρπου και Χριστίνα Σιαηλά και από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, και αφού ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την επιτροπή για τη συνεισφορά της, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τη λειτουργία ενός ψηφιακού προγράμματος γενικού επιμορφωτικού περιεχομένου, πέρα από το τακτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου. Είναι μια εξαγγελία που είχε γίνει από το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους και αρχίζει τώρα να υλοποιείται σταδιακά, πρόσθεσε.

Πρόκειται, σημειώνεται, για ένα είδος πρόσθετου «ψηφιακού σχολείου» που θα λειτουργεί το Σάββατο, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να δώσουμε περισσότερες και θεματικά διευρυμένες ευκαιρίες στα παιδιά, για γενική κοινωνική μόρφωση, αλλά και ενημερότητα σε καίρια θέματα που έρχονται στο επίκεντρο του κοινωνικού βίου, αλλά και για την προσωπική ανάπτυξη και τη ζωή τους.

Επίσης σημειώθηκε πως θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής και λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και συζητήθηκαν εκτενώς διάφοροι πιθανοί τρόποι αξιολόγησης, όπως και η συνεισφορά με μέλη της επιτροπής.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τόσον όσον αφορά την αναπροσαρμογή στο πλαίσιο της Προϋπηρεσιακής, όπως επίσης και γενικότερα, με έμφαση και στις ιδιαίτερες διδακτικές προσεγγίσεις διαφόρων επιμέρους μαθημάτων και της ειδικής εκπαίδευσης. Συμφωνήθηκε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στο παιδαγωγικό κομμάτι συστηματοποιώντας τις προσπάθειες με περαιτέρω αξιοποίηση των Πανεπιστημίων μας.

Κοινή άποψη όλων είναι πως μέσα από την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό μπορούν να βελτιωθούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρεχόμενη τηλεκπαίδευση αλλά και τις ευρύτερες εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις