Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκίνησε η μελέτη για τουριστική ταυτότητα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας

  12/04/2021 13:01
Ξεκίνησε η μελέτη για τουριστική ταυτότητα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας

Ξεκίνησε η μελέτη για τουριστική ταυτότητα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας

  12/04/2021 13:01

Ξεκίνησε η μελέτη  για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και καθιέρωση της τουριστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν συμβουλευτικές εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχει αρχίσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας και για την καθιέρωση της τουριστικής της ταυτότητας. 

Η μελέτη, προστίθεται, διεξάγεται στα πλαίσια του οράματος και του πλάνου δράσης της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2020-2030. Στόχος είναι να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή και, στη βάση των προκλήσεων και των ευκαιριών που θα εντοπιστούν, να προταθούν τρόποι τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της, ως ενός ποιοτικού, αειφόρου, εναλλακτικού και ολόχρονου τουριστικού προορισμού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης και οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, που αναμένονται σε 12 περίπου μήνες, θα αξιοποιηθούν από το Υφυπουργείο Τουρισμού, για ένταξή τους στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, σύμφωνα με το Υφυπουργείο.

Καταληκτικά αναφέρεται ότι, η εν λόγω μελέτη εμπίπτει στους ευρύτερους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου για ανάπτυξη και προώθηση περιοχών, που δεν έχουν επωφεληθεί τουριστικά μέχρι τώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας