Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ανοίγει το Σάββατο η Πύλη Εμβολιασμού μόνο για άτομα 57 και 58 χρόνων

  09/04/2021 18:56
Ανοίγει το Σάββατο η Πύλη Εμβολιασμού μόνο για άτομα 57 και 58 χρόνων

Ανοίγει το Σάββατο η Πύλη Εμβολιασμού μόνο για άτομα 57 και 58 χρόνων

  09/04/2021 18:56

Προτεραιότητα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 θα έχουν το Σάββατο, 10 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο. Για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας θα διατεθούν 15,000 ραντεβού για εμβολιασμό στα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κυριάρχησε στην Κύπρο η βρετανική μετάλλαξη-Εντοπίστηκε σε όλα τα δείγματα

Η πιο πάνω αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού.

Σημειώνεται δε πως στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη από πλευράς Υφυπουργείου ως προς το πότε θα διευθετηθεί οριστικά το τεχνικό πρόβλημα και έτσι προτρέπονται οι πολίτες που εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που ανακοινώνονται για κάθε άνοιγμα, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εμβολιαστική τους κάλυψη με κίνδυνο τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας