Τούνελ για κοινή υδροδότηση Μόρφου-Μεσαορίας στα κατεχόμενα

Τούνελ κοινής υδροδότησης των πεδιάδων της Μόρφου και της Μεσαριάς διανοίγεται στην κατεχόμενη Λευκωσία, με χρήματα από την Τουρκία, ενώ τις εργασίες επιθεώρησε χθες, Πέμπτη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον «πρέσβη» της Τουρκίας, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Σχεδιασμού του Κρατικού Τμήματος Υδάτων (DSİ) της Τουρκίας, Γιουσούφ Σιαχίν, ο διευθυντής του «τμήματος υδάτων» του «υπουργείου γεωργίας και φυσικών πόρων», Ταρκάν Τσεκί και εργαζόμενοι της κατασκευάστριας εταιρείας MAKYOL.

Ο κ. Μπάστσερι ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και ευχαρίστησε όλους που εργάζονται με αυτοθυσία επί 24ωρου βάσεως με το σύστημα της βάρδιας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τ/κ Τύπο, το τούνελ υδροδότησης των πεδιάδων της Μόρφου και της Μεσαριάς άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη του 2018 και θα έχει μήκος 5.700 μέτρα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα 5.311 μέτρα και απέμειναν 389. Μετά την ολοκλήρωση του τούνελ τον Μάιο, θα γίνουν επιπρόσθετες εργασίες με τις οποίες θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό στάδιο για την χρήση του νερού που θα έρχεται από την οροσειρά του Ταύρου στην Τουρκία στην υδροδότηση της Κύπρου για σκοπούς άρδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή