Έρευνα αποτύπωσης της εικόνας για τη χρήση ουσιών στην Κύπρο

Το φαινόμενο των ναρκωτικών στην Κύπρο, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, αντανακλά μια σύνθετη και πολύπλοκη εικόνα, η αποκρυπτογράφηση της οποίας κρίνεται ως ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια για σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών αντιμετώπισης και ανάπτυξη ενδεδειγμένων προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και μείωσης της βλάβης από τη χρήση ουσιών.

Η διαμόρφωση ολοκληρωμένων δράσεων στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης περνά μέσα από την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας και επιτυγχάνεται μέσω της έρευνας, αφού μόνο αν οι νέοι και γενικότερα οι πολίτες κάθε κοινωνίας γνωστοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες, θα μπορέσει να επιτευχθεί κατά τρόπο αποτελεσματικό ο στόχος που τίθεται για σφαιρική και πολυδιάστατη προσέγγιση του όλου ζητήματος.   

Στόχευση της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Έρευνας για τη Χρήση Ουσιών, που όπως σε 30 άλλες χώρες πραγματοποιείται και στην Κύπρο για το 2021, είναι η ανίχνευση και αποτύπωση της πραγματικής εικόνας που επικρατεί σε ό,τι αφορά την χρήση ουσιών, προς αξιοποίηση και ενίσχυση της προσπάθειας για εξεύρεση και υλοποίηση ολιστικών πολιτικών αντιμετώπισης.

Συμμετέχοντας στην έρευνα συμβάλλεις ακριβώς στη διαμόρφωση της απαιτούμενης σφαιρικής εικόνας αναφορικά με τη χρήση ουσιών στο νησί μας, καθώς και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων δράσεων στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης.

Η έρευνα, στην οποία μπορεί να λάβει μέρος κανείς διατηρώντας την ανωνυμία του, απευθύνεται στον ενήλικο πληθυσμό, αλλά αποκλειστικά σε όσους/όσες έχουν κάνει χρήση οποιασδήποτε ψυχοδραστικής ουσίας κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Η έρευνα συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EMCDDA και στην Κύπρο από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, υλοποιούμενη στη χώρα μας από τον Οργανισμό IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Εάν είστε άνω των 18 ετών, είναι σημαντική η συμμετοχή σας στην έρευνα!

Για ελληνικά να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:  https://drugusersurvey.limequery.com/342792?lang=el

Για αγγλικά ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://drugusersurvey.limequery.com/342792?lang=en

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»