Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έκκληση Αναστασιάδη για εμβολιασμούς-«Εύλογες οι ανησυχίες, ελάχιστες οι συνέπειες»

  09/04/2021 12:15
Έκκληση Αναστασιάδη για εμβολιασμούς-«Εύλογες οι ανησυχίες, ελάχιστες οι συνέπειες»

Έκκληση Αναστασιάδη για εμβολιασμούς-«Εύλογες οι ανησυχίες, ελάχιστες οι συνέπειες»

  09/04/2021 12:15

Κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν τις φοβίες και να εμβολιαστούν, αφού τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από τις συνέπειες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Αναφοράς, όπου ευχαρίστησε τους γιατρούς για την αυτοθυσία τους, απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο.

«Καλώ τον κόσμο να αφήσει τις φοβίες, είναι τόσο ελάχιστες οι συνέπειες από τις ενδεχόμενες παρενέργειες, που μπροστά στη διάσωση της ζωής νομίζω ότι υπερέχει μίας παρενέργειας που μέσω της επιστημοσύνης των γιατρών μας μπορεί να αντιμετωπιστεί», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ευχαριστώ Αναστασιάδη στους ήρωες της πρώτης γραμμής-«Νιώθω υπερήφανος για το έργο σας»

Όπως είπε είναι εύλογες οι ανησυχίες, «ωστόσο τα άτομα που μπορούν να επηρεαστούν από φάρμακα καθημερινής χρήσης, παυσίπονα κλπ, μπορεί να έχουν πολλές φορές περισσότερες παρενέργειες».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο και κάλεσε ξανά τον κόσμο να «αφήσει κατά μέρος τις εύλογες ανησυχίες και να σκεφτεί τη ζωή του. Ο εμβολιασμός είναι που σώζει ζωές και να μην παραγνωρίζουμε ότι πολλές φορές υπεισέρχονται πολλές σκοπιμότητες στην προώθηση ή την υπεράσπιση ενός φαρμάκου.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να εμπλακώ σε πολιτικές συζητήσεις. Αυτό που λέω καταγράφεται σε αριθμούς, καταγράφεται στην ΕΕ, δεν χρειάζεται να οξύνω κλίμα κλπ. Έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και ο λαός γνωρίζει καλύτερο παντός άλλου».

Αναφορικά με την επέκταση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέφερε πως σε 8 εβδομάδες θα παραδοθεί, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και ασθενείς, πέραν αυτών που προσβάλλονται από τη νόσο. «Ήταν μία υποχρέωση της πολιτείας, την οποία υλοποιούμε όπως υλοποιήσαμε και το ΓεΣΥ. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αυτή τη διαθέτουμε. Ότι χρωστούμε στον κάθε πολίτη θα το εξοφλήσουμε», σημείωσε.

Σ' ότι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό «δεν χρειάζεται να το πω εγώ ή εσείς, το λένε οι 1300 ασθενείς με Covid που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι τα θετικά αποτελέσματα που δίδουν τον τίτλο τιμής σε όλους όσοι εργάζονται και εργάστηκαν εδώ.

Πραγματικά είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα διότι συναντώ τους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα μας στη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι οποιαδήποτε άλλη θεωρείτο προηγμένη ή σύγχρονη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας